..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaşam ırmağıdır. -Henry Ward Beecher
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Ali Çapan
Ali Çapan - ALİ ÇAPAN'DAN SEVGİ VE HÜZÜN ŞİİRLERİ
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Vah Bana Vahlar Bana Eyvah (Ali Çapan) 28 Eylül 2005 Tasavvuf 

vah bana vahlar bana eyvah / ne çok aradım seni / elimden tut / gideceğin yere götür beni / beni sen aldın benden / bana geri ver beni. /

Bir Dostun Ardından (Ali Çapan) 5 Nisan 2005 Yaşam 

Şair dostum Vahittin Bozgeyik aramızdan ayrıldı bizleri boynu bükük bıraktı.

Erbain (Ali Çapan) 9 Temmuz 2004 Tasavvuf 

Ey ölüm ! / Benimle saklambaç oynama / Elma dersem çık / Armut dersem çıkma. /

Bilmece (Ali Çapan) 13 Aralık 2003 Aşk ve Romantizm 

Duydum ki ; / gözlerinin rengine uygun / kafiye arıyorum diye / beni sana ihbar etmişler. /

Sarnıç (Ali Çapan) 13 Aralık 2003 Bireysel 

Sarnıçta biriken yağmur suları / yosun tutmaz. / Çiğdemlerin çiçek açmasını bekler. /

Senden Geriye Kalan Hep Hüzün (Ali Çapan) 6 Aralık 2003 Aşk ve Romantizm 

Hangi güz kendini anlatır sana / döne döne o bildik sözlerle. / / Hangi şarkıdaki ağlayan kemanı / susturmak istedin de susturamadın söyle. / / Aşkı anlatan dilinle konuş benimle. /

Hüzün Faslı (Ali Çapan) 20 Kasım 2003 Yaşam 

Ferman padişahımın : öl demişse / Ölürüm ben / Mevsim , ay , yıl , gün fark etmez, / Zor olan ayrılık / onu sen Ferhat’ a sor dediler. / / Her tezgahta kilim dokunmaz / Bilirim ben / Yumak,yumak iplik gerek , biraz da sevgi / Kutnu kumaştan mint

Fotoğrafçı (Ali Çapan) 17 Kasım 2003 Kent 

Odun pazarına varmadan solda / Kırık çeşme sokağının başında / Kurmuş ayaklı fotoğraf makinesini / Salih amca. / Kırmızı ve beyaz karanfillerin / Tam ortasında / Öpüşen iki kuş süslüyor siyah bezi / İki ucundan duvara tutuşturulmuş / Ve bir yazı /

Gitmem Gerek (Ali Çapan) 17 Kasım 2003 Sevgi ve Arkadaşlık 

Benim şehrimin sokakları serin süpürülmüş / Bahçemde mor menekşeler boyatmış büyümüş / Sakın /-Dur gitme / deme / Gideceğim geri gelmeyenlerin yanına. / Bir adımlık yol bana. Uzak değil. / Salıncağın ipi kopmadan / Bırak ellerimi. Gideceğim. /

Memleket Türküsü (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Kent 

1. / UZUN ÇARŞI / / İşte Gaziantep’tesin sokaklardan bir sokak / Çarşılardan bir çarşı adı ‘’Uzun Çarşı’’ / Karagöz Camisini sağına al ve yürü / Biraz sonra kendini ‘’Uzun Çarşı’’nın / Ortasında bulacaksın. /

Seni Seviyorum (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Bu kör karanlık geceyi / İki ucundan tutup yırtacağım / Boğazımda düğümlenen / Hüzün ve acılardan kurtulup / Doyasıya ağlayacağım / Ve avazım çıktığı kadar / Bu şarkıyı haykıracağım.

Sonbaharın Son Günü İçin Şarkı (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Güneş penceremde oturmuş eldiven örüyordu / Şemsiyem / Yağan yağmura bakıp,bakıp gülüyordu / Daha dün elveda demiş gibi / Öpücüğün dudağımı yakıyordu. / / Bütün bulutlar ağlamaklı bugün / Güvercinler nerede ? / Hani çığlık çığlığa uçuşan martılar

Sevda Gülü (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Bireysel 

Yağmurun çok yağdığı mevsim / Aylardan Kasım / Ağaçların hepsi yapraksız şimdi / Üşüyorlar.

Ben Daha Böyle Yalnızlık Görmedim (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Sen yoksun. Şarkıların tadı yok. / Kulaklarımı doldurmuyor sesin / Baba diyen oğlumun / Gülücükleri yok

Makinalarda Kan Dolaşımı (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Deneysel 

Kıvılcım / Ateşledi / Tetikte / Duran / Mermiyi / Gergin / Bir / Yay / Gibi / İleri / Atılmaya / Hazır / Duran / Türkülerimi / /

Gümbürtüsüiçinde Gizlidir Onun Birden Kükrerve Yanardağ Olur (Ali Çapan) 11 Kasım 2003 Toplumcu 

Kanatır / Bu acı yüreğimi/dayanamam / Bulutları da ağlatır / Benide senide. /

Kuştufanı (Ali Çapan) 10 Kasım 2003 Deneysel 

1. / GÜVERCİN SÜRÜSÜ / / Ertelenmiş anılardan / Havalanan / Güvercin sürüsünün / Kanat seslsri / Kulaklarımda çınlıyor. / Ve / “ Gözlerin gözlerime değince / Su katılıyor rakıya” (*) /

Gülfidan (Ali Çapan) 7 Kasım 2003 Toplumcu 

Sen Kavgamın kan kardeşisin / Sevdalı aydınlığımın güleç yüzü. / Sen sokak ortasında / duvar dibinde vurulan / Bıyığı yeni terlemiş / Gencecik gül fidanlarının / Ağlayan anası / Kanayan yarasısın

Yaşlılık Günlüğüne Başlangıç (Ali Çapan) 4 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Ayrılık ustasıyım / hüzün işçisi / Mutluluğu ikiye böldüm / Elde var sevinç elde var hüzün / Soluk soluğa koşuyorum / Maraton üçüncüsüyüm / terli ve yorgun / Sevişmeyi ikiye böldüm / Elde var öpücüğün elde var gülücüğün. /

Gökyüzünde Bulut Bulut Bir Hüzün (Ali Çapan) 4 Kasım 2003 Kent 

Eskişehir garında bir Perşembe sabahı / Rüzgar dağıtacak saçlarımı ve / Soracağım adresi bilen / Hoş geldin diyen beni kucaklayan yok / Yediye beş kala sım sıcak bir günaydın / Parmaklarım uyuşmuş soğuktan / Buz tutmuş bıyıklarım / Açık kalmış bavu

HÜZÜNERTESİ

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ali Çapan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 13:44:35