..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Ali Çapan
Ali Çapan - ALİ ÇAPAN'DAN SEVGİ VE HÜZÜN ŞİİRLERİ
Site İçi Arama:

Şiir
  Aşka Dair Birbaşka Şiir (Ali Çapan) 11 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Aşka dair şiirler yazmak için / Aşk yaşanmalı. / Hüznün değerini anlamak için / Gül alınıp/satılan pazarda / Dolaşılmalı. /

Dört Dörtlük (Ali Çapan) 11 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Şiirlerimdeki trenlere,vapurlara / Kaçak yolcular binmeye başladı.

Bezirganbaşı (Ali Çapan) 11 Ekim 2003 Deneysel 

Hüzün satıyorum hüzün / Alan yokmu

Aşka Dair Birinci Gazel (Ali Çapan) 14 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Ey aşk ! Dünyanın bütün şairleri seni anlatıyor / Ben seni sevdiğime bir türlü anlatamadım.

Aşka Dair İkinci Gazel (Ali Çapan) 14 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Ey aşk ! Sen bu gün benim başıma ne belalar açtın / Saklandığın yerde gizli kalsaydın olmaz mıydı /

Hüznün Mor Çiçeğine Gazel (Ali Çapan) 16 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Hüznün çiçek açtığı baharları beklemek - / -le geçti ömrüm. Yaşlandım bekleyemem artık. /

Kırk İkindi Yağmurları İçin Gazel (Ali Çapan) 16 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Nisan geldi cemrelerin üçü de cebinde / Toprağa suya ve havaya düşsünler diye / /

Yaz İçin Gazel (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Bu yaz Mayıs ’ın tembelliği tuttu / Biraz geç geldi Yaz. Onun için / Henüz olgunlaşmadı dalında kiraz

Yolcu Yolunda Gerek (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Toplumcu 

Uzun bir yola çıkıyorsan eğer / Yol haritan cebinde olmalı. / Dayanabilmek için / Açlığa ve susuzluğa / Çıkınında azık / Mataranda su olmalı.

Özgürlük Ekmek ve Su Gibi Azizdir Kardeşim (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Toplumcu 

İnsanca yaşamak istiyorsan / Özgür olmalısın. / Ellerini birbirine bağlayan / Zincirlerden / Kurtulmalısın.

Bahçemdeki Dut Ağacının Dalına Şimdi Serçeler Kondu (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Toplumcu 

Gözün aydın bekliyordun / Yaz geldi / İlk bahar’ ın tutukluluk süresi , / Yaz’ ın mahkumiyetinden sayıldı ,

İlkbaharın Gelişine Gazel (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Yaşlı çınar ağacının dallarına konan kuşlar / Kulağıma fısıldadılar. ilkbahar geliyormuş.

Yaprak Dökümünün Habercisi (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Pastorel 

Eylülü ben çağırmadım / Güz koluna taktı o getirdi / Sözleşmiş gibi hüzünle / Üçü birden çıktı geldi. /

Papatyanın Sarısına Güzün Gölgesi Düştü (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Pastorel 

Ben sana papatya demem senin adın / Yoğurt çiçeği olsun / Sen çocukluğumun aşk falısın / Seviyor sevmiyor diye / Az mı yapraklarını yoldum / Bazen seviyor diye yalan söylerdin. /

Mor Menekşeye Ağıt (Ali Çapan) 18 Ekim 2003 Toplumcu 

Boynu bükük bütün çiçekler ayaklandı / Aralarında mor menekşe de vardı

Bulut Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Sen şiirler söyleyen dilinle konuş benimle / Soğuk sulardan çıkmış elinle dokun tenime / Yangın söndüren saçlarını rüzgar savursun

Nihavent Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Şarkı söyleyen dilinle konuş benimle / Umutsuzluk ölümün kardeşidir / En umutsuz gününde bile / Direnme gücünü yitirme / Dudaklarını kanatsa da gülümse / Şiir yazan elinle dokun bana.

Sahaflarda Satılıyor Anılar (Ali Çapan) 25 Ekim 2003 Anı 

Eskimiş anılar satılıyor sahaflarda / Sararmış kitapların arasında / Antep’te Buğday Arasasının orta yerinde / Bağırırdı yere vurarak bir deli

Yalnızlıkfaslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Gölgesinde yürüdüğün çınarların / Serinliği sinmiş gözlerine. Eyvah / Bana bir avuç yalnızlık bırakıp / Hoşça kal bile demeden giderken / Seni götüren tren benim beklediğim / İstasyonlarda durmuyor neden.

Salkım Söğüt Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Hani evlerin balkonuna yuva yapan / O mavi güvercinler var ya / Yavrusu kanatlanıp uçuncaya kadar / Ona her gün yiyecekler taşıyan / Bu sabah baktım ki gitmişler / Hoşça kal dediler mi sana ?

Özlem Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Dağların ardındaki dağın / Kucağında uyuyan kar / Erimeye başlar ya / İlkbahar geldiğinde / / çiğdemlerin çiçek açtığı / günlerde/ / nasıl koşar ulaşmak için / denize / engelleyemez hiç bir şey onu / nasıl koşar bilirsin / köpüre köpüre / işte

Gitme Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Seni götüren yollar / Geri getirir bana nasıl olsa. / Sen biraz yalnızlık al yanına / Arkadaş olsun sana / Sevgi sözcüklerini sakın unutma / Şiir yazarsın akşamları. /

Ayrılık Faslı (Ali Çapan) 21 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Sevdamın gökyüzündeki / Kanatılmış bulutlar / Ağlamaya durduğu gün / / tufan olur /.. ve / bu yağmur / senin gidişinle başlar / ıslanmak istemiyorsan / bırakıp gitme beni ne olur. /

Eylüle ve Rüzgara Dair (Ali Çapan) 23 Ekim 2003 Yaşam 

Evlerin saçaklarına saklanan / serçeleri üşüten rüzgar. / Sarı yaprakları saçından tutup / sokak sokak sürükleyen rüzgar. / Yorulmadın mı koşturmaktan / Oturup biraz dinlensen diyorum

Söyle (Ali Çapan) 23 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Söyle sonbahara seni yanağından öpmesin / Kıskanırım.

Ece Ayhan'ın Gidişine Gazel (Ali Çapan) 25 Ekim 2003 Bireysel 

Kara kedilerine şimdi kimler bakıyor / Bakışlarını çivilediğin duvarlardan / Söküp aldın / Çuvallar dolusu inciri / Berbat ettin / Ve gittin.

Yaz İçin Gazel (Ali Çapan) 25 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Bu yaz Mayıs ’ın tembelliği tuttu / Biraz geç geldi Yaz. Onun için / Henüz olgunlaşmadı dalında kiraz

'Dı Faslı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Anı 

Erguvan sözler kitabından / Beğendiğim şiirin adı / “Gölge ve Zaman “ dı.

Acılara Karşı Direnme Faslı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

1 / Otuz dokuz derece ateşte / Durmaz seven yüreğim / Dayanıklıdır acılara / Ayrılık yangınlarına / Ve sancılara / Ama / Sığar avuçlarına.

Temmuz Faslı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Yazı çığlık çığlığa getirdi temmuz / (ben çağırmadan) / Dört nala koşmuş ve çok terlemiş / Atın yelesinden tutmuş gibi / Senin gidişinden haberi yokmuş / Ve benim yalnızlıktan / Tir tir titrediğimi / Unutmuş gibi. /

'Ve Faslı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Dünyanın / Bütün / Sevinç / Ve / Mutluluğu / Senin / Olsun / Bana / Bir / Avuç / Hüzün / Yeter. / / /

Gül Faslı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

1. / / Şiirime yeni sesler eklemek için dağlara çıkmalıyım / Bu sokaklar bana dar geliyor canım efendim / Evler üstüme yıkılıyor,ağaçlar ayağıma dolanıyor / Balkonlarında fesleğen açmıyor artık evlerin. / Çarşı Pazar dolaştım ne gül satılıyor ne hü

Sevda Sürgünü (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Toplumcu 

Şahlandır sevdanı eyleme doğru / Köprü kur ülkeme giden yollara / Eli bağlı sürgünsem,dağlardayım / Dağlara sür atını,ülkeme doğru.

Sevda Eylemi (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Toplumcu 

Duramam kırbaçlandı atım / Kuşandım mermilerimi / Tüm sevdalarımı barutladım.

Sevda Eyleminin Eleştirisine Katkı (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Toplumcu 

Çünkü,durağan değil güneş / Ve al yelesine rüzgarı eşitleyen / Atlının koşusuna engel değil.

Ey (Ali Çapan) 28 Ekim 2003 Toplumcu 

Sık ağaçlı orman / Aydınlığa uyanıyor / Toprakta tohum / Kıpırdanmakta / Güneşi / Saçlarından bağlandığı / Karanlıktan çözenlerin / Türküsü söylenmekte / Uyanmakla / Tüfeklere yaslanmak arası / Kör karanlık bir sabahın gözünde. /

Aç Ekin (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Toplumcu 

Sıcak gün ortasında / Doğuda / Bir kadının elinde orak / Mavi gözlerinin önünde / Bir tutam saç / Ve aç / Güneşe sövüp sayarak / Ekin biçiyordu.

Az Işıklı Bir Sokak Fenerinin Beni Görünce Gülmesi Tuttu (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Deneysel 

İstanbullu bir deli hüzün / Geldi parmaklarımdan tuttu / Ben nasıl şarkı söylerim şimdi / Şimdi ben nasıl öperim / Yosun gözlü mor karanfilimi / Martılarım beni unuttu.

Korkunun Tellerine Kuşlar mı Kondu (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Deneysel 

-Senin adın mutluluk / Sen ne güzelsin - / / Ne güzel olursun öyle / /keman tellerine bağlı saçınla/ / hem ne güzeldir o mavi / -menekşemsi- / gözlerin / korkunca / / Nasıl etsem de yapıştırsam / Yapıştırsam yarın d

Bu Gökyüzü Çok Pembe Al Senin Olsun (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Deneysel 

Sen / Sabahtan / Akşama / Hep yanlış kapılar çaldın. Kimi aradın / Demediler. Enine boyuna dolu bilmem kaç / Sayfalara mektuplar yazdın. Bilmem kaç / Sayfalara mektuplar yazdın kimi aradın / Demediler.

Gitme ki Tanrı Tanığımdır Seviyorum Seni (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Dur hele dinle beni biraz. Gitme. / Bir evimiz olsun diyorum iki kişilik / Soframızda ekmek iki kişilik su / Su dedim de çağırdım / Sulu sepken yağmurları / Yağmurlar penceremizden içeri uzatınca başını / Eşkıya baskını bir aydınlık / Işısın birden

Karanfilin İsyanı (Ali Çapan) 29 Ekim 2003 Toplumcu 

Kırmızı karanfiller açacaktı / İlkbaharı vurdular / Sevgilim. / Yatıyor bak elleri bağlı / Kan sızıyor / İki kaşının arasından.

Hüzzam Faslı (Ali Çapan) 30 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Bugünden yarına / Benden sana kalan / Hüzünden başka / Bir yumak umut olsa da / Kullanılmış kağıt mendil gibi / Sonbahar sabahlarını buruşturup sakın atma. /

Hicaz Faslı (Ali Çapan) 30 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Bana ayrılık sabahları getiren / Horozlar ötmeye başlamadan önce / Çalar saat çınladı / Uyandım derin uykulardan. /

Güz Faslı (Ali Çapan) 30 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Hüzün baharı bekledi / Ve gözlerim / Seni beklediler / Gelmedin.

Sen İstanbulsun Şimdi (Ali Çapan) 30 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

Senle değişmeye başlardı bu kentin gecelerinin öyküsü / Antep bir başka Antep olurdu bakışlarında.

Ey Aşk Sana Karşıkoyacak Gücüm Yoksa (Ali Çapan) 30 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

-Adın dilimde bir hüzzamlı şarkı / Hüzzamlı şarkılar unutulmazmış –

Gökyüzünde Bulut Bulut Bir Hüzün (Ali Çapan) 4 Kasım 2003 Kent 

Eskişehir garında bir Perşembe sabahı / Rüzgar dağıtacak saçlarımı ve / Soracağım adresi bilen / Hoş geldin diyen beni kucaklayan yok / Yediye beş kala sım sıcak bir günaydın / Parmaklarım uyuşmuş soğuktan / Buz tutmuş bıyıklarım / Açık kalmış bavu

Yaşlılık Günlüğüne Başlangıç (Ali Çapan) 4 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Ayrılık ustasıyım / hüzün işçisi / Mutluluğu ikiye böldüm / Elde var sevinç elde var hüzün / Soluk soluğa koşuyorum / Maraton üçüncüsüyüm / terli ve yorgun / Sevişmeyi ikiye böldüm / Elde var öpücüğün elde var gülücüğün. /

Gülfidan (Ali Çapan) 7 Kasım 2003 Toplumcu 

Sen Kavgamın kan kardeşisin / Sevdalı aydınlığımın güleç yüzü. / Sen sokak ortasında / duvar dibinde vurulan / Bıyığı yeni terlemiş / Gencecik gül fidanlarının / Ağlayan anası / Kanayan yarasısın

Gümbürtüsüiçinde Gizlidir Onun Birden Kükrerve Yanardağ Olur (Ali Çapan) 11 Kasım 2003 Toplumcu 

Kanatır / Bu acı yüreğimi/dayanamam / Bulutları da ağlatır / Benide senide. /

Kuştufanı (Ali Çapan) 10 Kasım 2003 Deneysel 

1. / GÜVERCİN SÜRÜSÜ / / Ertelenmiş anılardan / Havalanan / Güvercin sürüsünün / Kanat seslsri / Kulaklarımda çınlıyor. / Ve / “ Gözlerin gözlerime değince / Su katılıyor rakıya” (*) /

Makinalarda Kan Dolaşımı (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Deneysel 

Kıvılcım / Ateşledi / Tetikte / Duran / Mermiyi / Gergin / Bir / Yay / Gibi / İleri / Atılmaya / Hazır / Duran / Türkülerimi / /

Ben Daha Böyle Yalnızlık Görmedim (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Sen yoksun. Şarkıların tadı yok. / Kulaklarımı doldurmuyor sesin / Baba diyen oğlumun / Gülücükleri yok

Sevda Gülü (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Bireysel 

Yağmurun çok yağdığı mevsim / Aylardan Kasım / Ağaçların hepsi yapraksız şimdi / Üşüyorlar.

Sonbaharın Son Günü İçin Şarkı (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Güneş penceremde oturmuş eldiven örüyordu / Şemsiyem / Yağan yağmura bakıp,bakıp gülüyordu / Daha dün elveda demiş gibi / Öpücüğün dudağımı yakıyordu. / / Bütün bulutlar ağlamaklı bugün / Güvercinler nerede ? / Hani çığlık çığlığa uçuşan martılar

Seni Seviyorum (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

Bu kör karanlık geceyi / İki ucundan tutup yırtacağım / Boğazımda düğümlenen / Hüzün ve acılardan kurtulup / Doyasıya ağlayacağım / Ve avazım çıktığı kadar / Bu şarkıyı haykıracağım.

Memleket Türküsü (Ali Çapan) 15 Kasım 2003 Kent 

1. / UZUN ÇARŞI / / İşte Gaziantep’tesin sokaklardan bir sokak / Çarşılardan bir çarşı adı ‘’Uzun Çarşı’’ / Karagöz Camisini sağına al ve yürü / Biraz sonra kendini ‘’Uzun Çarşı’’nın / Ortasında bulacaksın. /

Gitmem Gerek (Ali Çapan) 17 Kasım 2003 Sevgi ve Arkadaşlık 

Benim şehrimin sokakları serin süpürülmüş / Bahçemde mor menekşeler boyatmış büyümüş / Sakın /-Dur gitme / deme / Gideceğim geri gelmeyenlerin yanına. / Bir adımlık yol bana. Uzak değil. / Salıncağın ipi kopmadan / Bırak ellerimi. Gideceğim. /

Fotoğrafçı (Ali Çapan) 17 Kasım 2003 Kent 

Odun pazarına varmadan solda / Kırık çeşme sokağının başında / Kurmuş ayaklı fotoğraf makinesini / Salih amca. / Kırmızı ve beyaz karanfillerin / Tam ortasında / Öpüşen iki kuş süslüyor siyah bezi / İki ucundan duvara tutuşturulmuş / Ve bir yazı /

Hüzün Faslı (Ali Çapan) 20 Kasım 2003 Yaşam 

Ferman padişahımın : öl demişse / Ölürüm ben / Mevsim , ay , yıl , gün fark etmez, / Zor olan ayrılık / onu sen Ferhat’ a sor dediler. / / Her tezgahta kilim dokunmaz / Bilirim ben / Yumak,yumak iplik gerek , biraz da sevgi / Kutnu kumaştan mint

Senden Geriye Kalan Hep Hüzün (Ali Çapan) 6 Aralık 2003 Aşk ve Romantizm 

Hangi güz kendini anlatır sana / döne döne o bildik sözlerle. / / Hangi şarkıdaki ağlayan kemanı / susturmak istedin de susturamadın söyle. / / Aşkı anlatan dilinle konuş benimle. /

Sarnıç (Ali Çapan) 13 Aralık 2003 Bireysel 

Sarnıçta biriken yağmur suları / yosun tutmaz. / Çiğdemlerin çiçek açmasını bekler. /

Bilmece (Ali Çapan) 13 Aralık 2003 Aşk ve Romantizm 

Duydum ki ; / gözlerinin rengine uygun / kafiye arıyorum diye / beni sana ihbar etmişler. /

Erbain (Ali Çapan) 9 Temmuz 2004 Tasavvuf 

Ey ölüm ! / Benimle saklambaç oynama / Elma dersem çık / Armut dersem çıkma. /

Bir Dostun Ardından (Ali Çapan) 5 Nisan 2005 Yaşam 

Şair dostum Vahittin Bozgeyik aramızdan ayrıldı bizleri boynu bükük bıraktı.

Vah Bana Vahlar Bana Eyvah (Ali Çapan) 28 Eylül 2005 Tasavvuf 

vah bana vahlar bana eyvah / ne çok aradım seni / elimden tut / gideceğin yere götür beni / beni sen aldın benden / bana geri ver beni. /

HÜZÜNERTESİ

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ali Çapan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 17:11:56