..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam hoştur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiştir. -Asimov
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Mustafa Söylemez
Mustafa Söylemez - İssoslu Mustafa
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Festival Duyurusu (Mustafa Söylemez) 12 Nisan 2018 Halk 

Bu kraliçe yüzlü, altın saçlı ve elmas taçlı yarısı yılan yarısı dünya güzeli Mihrimin Sultan’la saat 03.30 olana kadar dertleştik. Her konuda bilgiliydi. Hiç acele etmeden raflardan bir kavanoz indirdi. Oradaki terazide günahlar tartar gibi kitapları tarttı. İçlerinden birini okumaya başladı. Uyku beni hangi saatte götürmüş bilmiyorum. Derin bir uykuya dalmışım. Davul sesleri ile uyandığımda Mihrimin Sultan çok derin bir şekilde uyumaktaydı. Onu uyandırdım, çok korkmuştum. Sol kolumun olduğu yön, yani güney yönümüz iki kulaç açılmıştı. Yanımızdan çok uzaklara bir mavi okyanus bize bakmaktaydı. Artık deniz kıyısındaydık. Düşte olduğumu sandım. Sonra bu mavi ayın yüzünde bir el, el sallamaya başladı. Mihrimin Sultan pür dikkat kesilmişti. Beyaz yüzlü, yüz yaşlarında bir adam gülümseyerek konuşmaya başladı.
‘’Hoş geldin, Salim yolcu. Şimdi üç farklı görevle bir iç kale fethine çıkacaksınız. Bu güzel kız Mihrimin Sultan senin sadrazamındır. Öküzler ve kağnılar sana eşlik edecekler. Tüm traktörleri toplayıp şu kuyuya atacaksınız. Erdal’ın kızı Perihan’ı alıp geleceksiniz. Burada onun ruhunu ameliyat edeceğiz. Bedenini HAR SUYU ile hardal edeceğiz. Onu bir melek biçiminde babası Erdal Geçkin’e ulaştıracağız. Bize nedenlerimizi sorma. Biz de sana gerekçelerini sormayalım. Sen temiz fıtratınla, nefsine teslim olmayışınla bizim âlemimize yaşayan bir beden olarak iltihak ettin. Biz ölmüşler de seni utancın kirli ellerine teslim etmeyeceğiz. Mihrimin Sultan ömründe hiç evlenmemiş Amasyalı bir şairdir. Ölümlü olarak aramızdadır. Seni görevlendirdiğimiz konuların sonunda bir ‘Dünya Barış Antlaşması’ yapacağız. İnsanoğlunun bilgisi, algılama süreci sınırlıdır. Seni sınırsız bilgi ile donatmada Mihrimin Sultan yardımcı olacaktır. Savaş ve hırs oldukça insan yüksek bilince, vesvesesiz yaşama vasıl olamayacaktır.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Mustafa Söylemez, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 31.01.2025 02:58:03