..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın." -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Seynur İnal
Seynur İnal - Gönlümden Geçenler...
Site İçi Arama:

Şiir
  Yolum Düşmez Yollarına (Seynur İnal) 21 Aralık 2001 Bireysel 

Ben geç kaldım, / sen erken geldin sevdaya. / Zamansız çakıştı yollarımız, / Sen nice sevdalardan dönerken, / ben yeni girdim o yollara. / Geciktim sevmeye seni, / beni bağışla...

Nafile (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Nafile bu akışlar, bu çağlayış nafile. Setler var önünde, ırmaklarım dökülmez denizine...

Sakın büyüme bebeğim (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Bireysel 

Sakın, büyüme bebeğim, hep böyle kal... Gülüşlerinde, kanat çırpan melekler. Bakışlarında, adı konmayan nice renkler. Teninde, gül kokulu bahçeler.

Ben hâlâ bıraktığın hüzünde kaldım (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Özlem Şiirleri 

Nice mevsimler geçti, hasretinin üstünden Ben, hâlâbıraktığın hazanda kaldım. Seneler geçti, dinmedi yaşlar gözümden Ben, hâlâ bıraktığın, hüzünde kaldım.

Her yıl bugün (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Bireysel 

Her yıl bugün, bir sarı yaprağını döküyor ömrüm. Korku dolu rüzgarlar uğulduyor, yamaçlarımda

Sen geçince yüreğimden (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Sen geçince yüreğimden, binlerce melek kanat çırpar Sema da, bir gül yaprağını okşarım, incitmekten korka korka.

Beni de götür (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Gönül ufkunda doğsun sabahlarım Seher vakitlerine, beni de götür. Köprüler kur, yüreğinden yüreğime Kimseye yol verme, tek beni geçir.

Ettiğini bul demeye dilim varmıyor (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Bireysel 

Bakmadım kimselere, sana baktığım gibi. Gönlüme el değmedi, hala bıraktığın gibi. Tutuşturduğun yürek, yanar yaktığın gibi. Niye bu kahır, bu sitem, aklım almıyor.

Anlamsız bir şiir (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Sorgu sual etmeden, düşer misin yollara, çağırsam ve yaşanmışlıkları saymadan, başlar mısın benimle, herşeye yeni baştan?

Alışamadım bu vur-kaçlara (Seynur İnal) 22 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Savuruyor beni rüzgarların, bilmediğim diyarlara. Yetim gibi kalakalıyorum, yokluğunda. Özlüyorum, bekliyorum, yoruluyorum, sensiz buralarda

Sen Uyurken (Seynur İnal) 23 Aralık 2001 Aşk ve Romantizm 

Sen uyurken, en içli mısraları yazdım, bu gece. Şarkılar besteledim. Melekler fısıldadı mı kulaklarına? Yazdıklarımı bıraktılar mı, yastığının altına?

Hayat bu gülüm, neyleceksin (Seynur İnal) 25 Aralık 2001 Bireysel 

Hayat bu gülüm, neyleceksin, yaşayamam diyemezsin. Gelmişsen bir kere dünyaya, en çaresiz anında bile, kapıyı çarpıp, gitmeyeceksin. .

Gel Ey Sevgili (Seynur İnal) 25 Aralık 2001 Bireysel 

Yokluğunun ayazı, kardelenler gibi, titretir içimi. Uyku düşmez kirpiklerime, düşler öpmez gözbebeklerimi. Yorgunum, biçareyim... Gel, ey sevgili!.. Devral, hasret burcundaki Nöbetlerimi.

Gitme (Seynur İnal) 25 Aralık 2001 Bireysel 

Gitme, sen yokken, isyan eder gözlerim, saklambaç oynarım uykularla, sobeleyemem, aranırım çılgınca...

Sevmelere Uçan Bir Kuş Yüreğim (Seynur İnal) 1 Ocak 2002 Bireysel 

Sevmelere uçan bir kuş yüreğim, düşer her seferinde, kanadı kırılarak. Gücüne gidiyor bu karanlık, bu dehliz, bu esaret, bu zindan, Kaçmalı, bedeli ne olursa olsun, gerekirse, yüreği kanayarak.

Sen Zalim Bir Avcısın Gönül Dağında (Seynur İnal) 1 Ocak 2002 Bireysel 

Sen, zalim bir avcısın, gönül dağında Ben, biçare vurulan, yaralı Ceylan Sen öğündün, attığın okun isabetiyle Benden ne feryat duydun, ne de figan

Sen (Seynur İnal) 1 Ocak 2002 Bireysel 

Sen, gönlümün arka sokaklarını mesken tutan serseri, Fikrimde, cevapsız soru.

Ey hayat, zafer senin (Seynur İnal) 1 Ocak 2002 Bireysel 

Bir savaştı yıllardır seninle yaşanan. Ey hasret, sen galipsin, eğdin başımı.

Dilşâd Olasın Ömrünce, Ey Sevdiceğim. (Seynur İnal) 13 Ocak 2002 Bireysel 

Gizli bir umut bahçemdin yüreğimde. Gönlümse, acemi bir kelebek, uçmayı yeni öğrenen...

Hüznü Söyleyin Şimdi, Şarkılar (Seynur İnal) 16 Ocak 2002 Bireysel 

Elemli, kırgın yüreğim, hüznü söyleyin şimdi şarkılar. Bir ayrılık, seherinde söyleşirken şebnemlerle, saçlarımı dağıtırken, rüzgar. Unutulan tutkular için, gelmeyecek umutlar için, vazgeçilen duygular için. Haydi, hicranı söyleyin şarkılar.

Ağlar Kelebekler, Yüreğin Kanar (Seynur İnal) 16 Ocak 2002 Bireysel 

Bir gün, gözün gibi baktığın bir gonca açmadan solar. Ağlar kelebekler, yüreğin kanar...

Binbir Mevsimin Geçer İçimden (Seynur İnal) 23 Ocak 2002 Özlem Şiirleri 

Bölük bölük turnalar gelir gönül diyarıma. Bir kanatlarında hasret diğerinde özlem. Bırakırlar usulca yüreğime kabulümdür reddedemem...

Nicedir Yoktun Rüyalarımda Bebeğim... (Seynur İnal) 23 Ocak 2002 Bireysel 

Nicedir yoktun rüyalarımda, neden, gönlümün en hüzünlü vaktinde gelişin? Katmerleyip acılarımı, neden yaralı gönlümü üzüşün? Söyle bebeğim...

Yadıma Düştüğün Vakit (Seynur İnal) 7 Nisan 2002 Aşk ve Romantizm 

Yadıma düştüğün vakit, / Sevda pınarlarından su içmiş bir Ceylanın / yeşil bakışları yerleşir gözbebeklerime. / Yüreğim, yüreğine selâmlar yollar, / uzak dağ başlarındaki yaban gülleriyle. /

Sevdiğime Söyle (Seynur İnal) 11 Nisan 2002 Bireysel 

Ey rüzgâr, sevdiğime söyle, / sen savururken umutları, / diyardan diyara, / toplasın yerlerden hayallerimi, / bassın bağrına sevgiyle... / Kimbilir, / hayaller gerçekleşir belki, / onun eli değdiğinde...

Madem ki (Seynur İnal) 9 Mayıs 2002 Bireysel 

Madem ki, / Olmayacaksın gündüzlerimde / Alışsın yüreğim sensizliğe, / Gelme, hüzün rengi gecelerime... /

Kaç cemre düşmeli yüreğime (Seynur İnal) 14 Mayıs 2002 Özlem Şiirleri 

Kaç cemre düşmeli yüreğime, / ısınmak için yeniden. / Unutmak için, yeşil nazarlarını, / kaç bahar geçmeli, / hasretinin üstünden...

Azâd eyleme beni, uçamam artık (Seynur İnal) 27 Mayıs 2002 Bireysel 

Ey, benim gönül yaram, / onmaz sevdam. / Azâd eyleme beni / uçamam artık... /

"olmaz" deme... (Seynur İnal) 27 Haziran 2002 Yaşam 

En güvendiğimiz dağlara bile / Yağıyor karlar. / Hiç olmadık bir yerde, / Umulmadık bir vakit, / El çekiyor bizden umutlar.

Aklıma düşmeye gör... (Seynur İnal) 28 Haziran 2002 Özlem Şiirleri 

Aklıma düşmeye gör, / Sevdaya uçan bir biçâre güvercin, / Menzile varamadan vurulur... / Mahzun bir çiçeğin yapraklarına, / İmkânsızlığın buseleri dokunur...

Bir dosta sesleniş (Seynur İnal) 31 Temmuz 2002 Bireysel 

Bilirim, dağlar dayanmaz acına. / Bu çileyi, tek başına taşıma. / Dostluk, arkadaşlık, insanlık adına / Feryâdını böl ver, yarısı benim. /

Her Seher Vakti... (Seynur İnal) 3 Kasım 2002 Özlem Şiirleri 

Ey sevgili!.. / Her seher vakti, / Kanadı yaralı bir serçe / Özler semalarında kanat çırpmayı / Delice... / Umut gülüm boyun büker / Ağlar sabır çiçeğim / İçini çeke çeke...

Yarım kalan şiirim... (Seynur İnal) 18 Nisan 2003 Özlem Şiirleri 

Yarım kalan şiirim / hasretin, dallarımı kıran bir rüzgâr / savurur yapraklarını yalnızlığımın / Gül dalında,/ serçe kanadında / dağ başında / esmeye hasret rüzgâr misâli / yaşadım, yaşamaksa yaşanmamışlığın... /

Ey, aşkında gönüllü tutsak olduğum... (Seynur İnal) 30 Haziran 2003 Aşk ve Romantizm 

Ey, aşkında gönüllü tutsak olduğum / Kıblem, Kabem misali kutsal bulduğum / Mabedimsin gönlünde huzur duyduğum / Bendeki değerini anlıyor musun?

Sen hiç bilmedin ama, ben hep sevdim seni... (Seynur İnal) 2 Temmuz 2003 Özlem Şiirleri 

Sen hiç bilmedin ama, / ben hep sevdim seni... / Gülümsediğinde, / nazlı ceylanlar inerdi / yüreğimin umut pınarlarına... / Kırkikindiler yağardı ansızın / gönlümün vahalarına... /

Sabrı Anlat Bana... (Seynur İnal) 7 Aralık 2004 Bireysel 

Hayat körebe oyunuydu / Sobelendim yaşanmamışlıklara. /

Sen Beni Unutalı (Seynur İnal) 16 Mayıs 2004 Özlem Şiirleri 

Ve / Makamı unutulmuş nağmeler misali / Son kez hatırına düşür beni...

Anlat (Seynur İnal) 22 Mayıs 2004 Bireysel 

Anlat, / Suskunluk hüznün rengidir gözlerde.

Hatırlamıyorum... (Seynur İnal) 26 Ocak 2007 Bireysel 

Hatırlamıyorum, En son ne vâkit tutunmuştum Baharın eteklerine...

Adımı Duru Sulara Yaz (Seynur İnal) 22 Haziran 2008 Bireysel 

"Hecaidir kağıt Unutur yazılanı."

SÖYLE GÜLÜM...

Söyle gülüm,
hayat dediğin nedir ki?
İnce bir elekten süzülen,
bazen hüzün, bazen de
mutluluk dolu kırıntılar mı?

Söyle gülüm,
sevmek dediğin nedir ki?
Gözlerin birbirine değdiği vakitlerde ki
ömre bedel anlar,
ya da gönlüne hasret saatlerini saydıran
avuntular mı?

Söyle gülüm,
günah dediğin nedir ki?
Sevgiye susayan yüreklerin,
utana sıkıla,
yanlışlığını bile bile
hissettiği namahrem duygular mı?

Söyle gülüm,
ömür dediğin nedir ki?
Hiçbir itiraz hakkın olmayan,
sana sorulmadan,
yaşamaya mecbur edildiğin yıllar mı?

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Seynur İnal, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 16:47:00