Güneşin İzini Sür...
(deniz yavuz) 15 Ocak 2007 |
İlişkiler |
| |
Miden kazınır içinde kalan bir dirhem huzurun açlığıyla. Saklanıp gölgenin belirsizliğine güneşin izini sürdüğüne inanırsın ahmakça.
Aldanışın, gönlünün bulantısı olur, körlüğü olur yazgımın karası gözlerinin. |
|
Lamekan Yalnızlığım
(deniz yavuz) 17 Temmuz 2006 |
İtiraflar |
| |
Gurbet kelimesi yoktu haznemde. Gitmene ihtimalim yoktu. Zamansız gidişinin tesellisini bulamadım ellerde... |
|
Güvenimin Celladı
(deniz yavuz) 15 Temmuz 2006 |
İlişkiler |
| |
Minik bir kuşkuyla başlamıştı her şey. Birbirini tamamlar nitelikti belgelenenler. Suçüstü yaparcasına dürtüler katmerliğiyle yordu beni. Ben sessiz susuşların kuytularına düştüm. Konuşmak yanılgı getirir korkusuyla… |
|
Gittin...
(deniz yavuz) 17 Haziran 2006 |
Sevgi ve Aşk |
| |
Gittin... Bekledim. Sana erteledim tüm yaşanmamışlıkları. Sensizken kanımın damarlarımda dolaşmasını çok gördüm bedenime. Ağladım. Umutlandım dönersin diye. Yokluğunda yaptığım en iyi işti harap olmak... |
|
Gurbet mi Burası Yoksa Sıla mı?
(deniz yavuz) 17 Haziran 2006 |
Unutulamayan Dönemler |
| |
Şimdi sen yüreğim elinde git diyorsun bensizliğe. Hasretle kavrulmuş akşamlara emanet ediyorsun canımı. Dokunsan ağlayacak yürek,kanadı kırık bir kuş gibi çırpınır durur, uçamaz bir adım uzağına. Gitme... Gidişin vurgunudur ömrümün, içimin yangınıdır. Gidişin ölümümdür... |
|
|
Krizantem sarısı baharda hasretin.Hasretin kor alev,yara derinden en sığ duygularına inat.Heybetinden geçilmez dağların,aramızda yollar ağlar.Bulut ağlar üstümüze,toprak umut kokar.Cebimde sana sakladığım mutluluğum,dilimde hasret türküsü,sılanda gurbetim sana...
|
18.07.2006 15:47:00
|
GÜN |
| |
TAHİRLE ZÜHRE MESELESİ
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hattâ sevda yüzünden Ölmek de ayıp değil, Bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte Yani yürekte.
Meselâ bir barikatta dövüşerek Meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken Meselâ denerken damarlarında bir serumu Ölmek ayıp olur mu?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hattâ sevda yüzünden Ölmek de ayıp değil.
Seversin dünyayı doludizgin Ama o bunun farkında değildir Ayrılmak istemezsin dünyadan Ama o senden ayrılacak Yani sen elmayı seviyorsun diye Elmanın da seni sevmesi şart mı? Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık Yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da Hattâ sevda yüzünden Ölmek de ayıp değil.
|
|
18.07.2006 15:40:09
|
GÜN |
| |
Bir şey var aramızda Senin bakışından belli Benim yanan yüzümden Dalıveriyoruz arada bir İkimizde aynı şeyi düşünüyoruz belki
Gülüşerek başlıyoruz söze Bir şey var aramızda Onu buldukça kaybediyoruz isteyerek
Fakat ne kadar saklasak nafile Bir şey var aramızda Senin gözlerinde ışıldıyor Benim dilimin ucunda
|
|
|