Yazar Tanıtımı | Hayallerin içinde gerçeği bulmak zordur, kalemlere yansıtmak cesaret ister bence. Cesaretli olduğumdan mı bunlar, değil... aksine; korktuğumdan bu öyküler. O zaman dışarı vurduğum kelimelerimin içimden çekip aldğı korkunun, içine çektiği yaşamın mükemmelliklerini anlatmak zor... Zümrüt Tanrıöven olmak değil sadece, başka onlarca karakteri yaşamak, onlar ağladığında ağlamak ve güldüklerinde gülmek... yazdığını yaşamak... tam anlamıyla bu olsa demek.
|
Yazısının Özellikleri | Fantastik Kurgu Öyküleri' ni yazmak bu kadar zorlayabilirdi sanırım... beni ben yapanda bu olsa gerek; içine girdiğim onlarca karakterle yaşamak, terk etmelerine izin vermiyorum hiç bir zaman, başka bir dünya var yakınlarımızda bir yerlerde... |
Edebi Etkiler | J.R.R Tolkien, Edgar Allen Poe, Robert Jordan, Remond Feist, Robin Hobb, Tolstoy, Turgenyev en önemlisi sevgili babam Erdoğan Tanrıöven... |
Benzer Yazarlar | J.R.R Tolkien, Robert Jorden, Loreen Hemilton, Robin Hobb, Remond Feist |
Özgeçmiş | 1987 Ankara doğumluyum. Şu anda Eskişehir Anadolu Üniversitesi; İletişim Bilimleri Fakültesi; Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümünde okumaktayım. Aynı zamanda 3 yıldır amatör bir gotik metal grubu olan Eternal Dreams'de lead vokal ve yan flüt olarak yer alıyorum. Telekom Dünyası dergisinde 1 yıldır Sinema eleştirmeni olarak yazıyorum. Ancak 13 yaşımdan bugüne kadar sürekli olarak fantastik kurgu üzerine öyküler yazdım ve bir roman üzerinde de çalışmaktayım. Bununla beraber öykülerimin bana verdikleriyle her bir öyküme yaptığım bestelerim de bulunmakta. |
Bulunduğu Yer | Eskişehir, İstanbul, Ankara |
|
"Düşündklerim beni binlerce yıl ızdırap…sessizlik içinde bırakabilirdi…günahların evinde…günahtan uzak, günah kırmızısından ayrı ve günah işlemeye arzusuz kılabilirdi…bitirirdi…hatta bunu yapmıştı bile… günaha şehvetim beni yıkamış…bu kan havuzunda yeniden kirletmişti! Artık cehenneme yakın hem de uzak kılmıştı beni…kısacası var olmayan kılmıştı! Bitirmişti her şeyi."
Zümrüt Tanrıöven
|
|