Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali |
|
||||||||||
|
başladım yeniden günleri saymaya. Saydıkça günleri; günler yüzlere, binlere ulaştıkça, o ‘hoşça kal’ kutsallaştı zamanla. O son kelimeleri söylerken; yüz hatları, dudakları, bakışı ve arkasını dönüp gidişi, saydığım her günde yeniden bir merasim oluşturuyordu. her gece yirmi bir on beşte merasim vardı yüreğimde, ruhumda, beynimde… gidene saygı zamanıydı o saat; şimdi onu sürekli düşünenim ve her akşam yirmi bir on beşte buz kesen biriyim. saat geçtiğinde yirmi bir on beşi tekrar hatıralarla ısınan bir gönülleyim. *** zamanı gün olarak hatırlıyorum, perşembeydi. soğuk bir kış günüydü. ilk randevu ve sıcacık bir aşktı başlayan karşımda o, terliyordum. bakışı ve kelimeleriyle sıcacık dokunuş gibiydi. bir ömür boyu ısıtır mısın diye sorduğumda, sen soğuk değilsin ki demişti. uğradığında o aşk, dileğim; böyle sıcacık kalsın dünyam oldu. dileğim eksik kalmış meğer, demeliymişim; o da sıcacık biri olarak ömür olsun bana o zamanlar on yedi yaşındaki bir gence, geçerken uğrayan bir arkadaş gibiydi sanki aşk fakat aşk uğradığında gerçek yaş otuz yediydi. düşününce otuz yedi yıllık, geçerken uğrayanı tecrübesiz miydim aşk konusunda diye sorguluyordu kendini. o otuz yedi yıllık, şimdi kırk yedi yıllık oldu hala sorguluyor; geçerken uğrayıp gidenden sonra yaşamak yaşamak mı diye. (Gürsel ÇOLAKOĞLU)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © gürsel çolakoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |