İnsandaki gerçek güzelliği ancak yaşlandıkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee |
|
||||||||||
|
Hep söyleriz ya.teröristler vatan haini.O kişileri o hale getiren kim hiç düşün dünüz mü.Ben yıllardır düşünürüm . Bir çok nedeni var bir insanın terorist olması için bunların başında eğitimsizlik gelir bence ekonomik yanı ikinci planda ve kimlik sorunu var dil sorunu var .Kısaca saymakla bitmeyecek kadar yığınla sorun var demek ki.Türkiye yıllardır bir savaşın içinde bunca harcanan paraları fabrikaya dönüştürseydi bu savaş olur muydu hayır olmazdı. Türkiye büyürdü ekonomi büyürdü işsizlik yok olurdu insanlar refaha kavuşurdu kısaca Türkiye kazanırdı bu kadar vatan evladı da şehit olmazdı.Bizde eğitim sıfır noktaya gelmiş okumak bilgin olmak demek değildir okur yazar olup bilgin olanımız daha çok M.E.B. okula bütçe ayır mi yor öğretmene tam destek vermiyor öğretmen para kazanma peşinde özel dershanelerin peşinde. Öğrenci adeta bir eşya gibi pazarlanıyor sınavlar sıfır düzeyde say babam say bitmez tükenmez bir sorun olmuş eğitim.peki bilim adamı yetişmeyen bir ülke kalkınır mı bana sorarsanız mümkün değil bilim adam ini yetiştiren kim öğretmen öğretmeni yetiştiren kim yine öğretmen demek ki kaliteli bir eğitim akıllı bir yönetimle birleşirse o ülke kalkınır ilerler o ülkede terorist olmaz iç savaş olmaz kültür sorunu olmaz kısaca adam gibi adam yetişirse hiç sorun kalmaz. Peki bu TÜRKİYE ’de mümkün mü hayır neden Öğretmen adeta bir kıral olmuş okula gidersin buyur yerine ne var ne istiyorsun diyorlar öğrenci giysilerini okul satıyor okul aile birliği adı altında para toplanıyor kısaca kanunsuzluklar okullarda kol geziyor.18 yaş altındakiler çocuk sayılıyor çocukların bağış yapma yetkileri yok alan kişilerde suç işlemiş oluyor .öğrenciden bağış almayan bir okul bulmak mümkün değil demek ki tüm okullar suç batağında okul değil ticaret hane olmuş buradan da bilim adamı bekleniyor.burada bilim adamı çıkmaz ancak iyi hırsız, soyguncu, politikacı, esnaf, çıkar ama bilim adamı asla çıkmaz.bugün kü birçok öğretmenin ve okul yöneticilerinin derhal görevinden alınıp yerine adam gibi adamların atanması lazım yoksa bu memleket yüz yıl daha geçse yine kalkınamaz .Bir öğretmen kendini yetiştirememişse bilim adamını nasıl yetiştirecek merak ediyorum .kısaca vatan haini okullardan eğitimsizlikten ve yanlış politikalardan çıkar sokaklarda bağırmakla iş çözülmez gelin eğitime değer verelim onca harcanan mermi ve bombaların parasını eğitime ve bilime ve fabrikaya aktaralım savaş bitsin insanız insanca yaşayalım…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © sıtkı demir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |