..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Politik Olaylar ve Görüşler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Zaman Tüneli
Aysel AKSÜMER
Deneme > İlişkiler

Zaman tünelinde yitip gideceğimizi bildiğimiz halde sonsuz hayaller, sınırsız beklentiler yüklüyoruz geleceğe yönelik. Gelecekse adı meçhul bir günün ilk veya son saniyesi. Hırs, kıskançlık, kin, nefret gibi duygular beslemedim hiç bugüne dek. Fakat iliklerine kadar bu tür hislere tutsak nice insan tanıdım; yakından, uzaktan. Onlara sadece acıyorum içten içe. Sonu ebediyet olan bir hikayeye ölümsüz roman yazmakla meşguller. En kötü karaktere

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
 Despotizmin Hâlleri…  (Cahit KILIÇ)

Hukukun ve insan haklarının her şeyin fevkinde olduğu, adaletin bihakkın tesis edildiği, ülke gelirlerinin hakça ve her bir bireye eşit şekilde dağıtıldığı bir ülkenin özlemiyle…
 Ehven-i Şer  (Osman AKTAŞ)

Kendi deyişleriyle altılı masanın tavır ve davranışlarının kazandıracaklarını ben tavla oyununa benzetiyorum. Git geller zarın her defasında şeş beş gelmesine benziyor. Kapalı kapıda dübeş de, düşeş de bir boka yaramıyor; buna "Gele " deniyor yanılmıyorsam. Masa sallanıyor, ama devrilmiyor. Sonucu nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz.
 Sınavizyon  (Osman AKTAŞ)

İnsan yeryüzüne Tanrı tarafından sınanmak için gönderilmiş. Öylesine bu sınanmayı özümsemiş ki, kendi sınanmasını unutup önüne geleni sınamaya kalkmış. Başarmış mı, evet. Pekâlâ adil olabilmiş mi, hayır.
 Neden Kılıçdaroğlu’nu Sevmiyorum?  (Alp Şahin)

Kılıçdaroğlu’nu sevmemek ya da desteklememek sadece siyasetlik ya da bireysel bir durum değil… Bu kafadaki adamlar da dik duruş olmaz. İlke olmaz… İdeoloji olmaz… Salt menfaat olur. O yüzden bu kafa kaybetmediği ve desteklenmediği sürece bir şeyler düzelmez. Her alanda.
 Bokun İçinde Kıl  (Osman AKTAŞ)

İğrenç bir fıkrayla söze başlayacağım. Bu yüzden de bütün okurlardan özür diliyorum. Affınıza sığınarak...
 İşçi ve Memur Maaşına Dikilen Gözler  (Osman AKTAŞ)

Deprem bölgesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaptığı konuşmada "Memurlar işçiler 1 ay maaş almasın, ne olacak." diye çağrı yaptı.
 Cinnet-i Âlâ  (Osman AKTAŞ)

Şu sıralar "Gönül Dili" başlıklı bir yazı üzerine çalışıyorum. Derdim, küfür, hiddet, sözlü şiddet, rencide edici alaylı konuşma ve ötekileştirmenin toplumsal kırılganlığa yol açtığını, birlik ve beraberliğin sekteye uğradığını anlatmak.
 Asgari Ücret Gerçek Asgari Ücret mi?  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Piyasada bir asgari ücret güldürmecesi devam ediyor, acaba Asgari Ücret Gerçek Asgari Ücret Mi ? , bu konuda iktidarı ve muhalefeti eleştiren bir yazı hazırlamaya çalıştım . Yorumlarınızı beklerim..
 Örgütlenmiş Cehalet!  (Cahit KILIÇ)

Evet… Yaşadığımız bu felâketin bize gösterdiklerinden biri de bu “örgütlenmiş cehaletin” varlığı…
10 
 Aydın Kaypaklığı!..  (Cahit KILIÇ)

Benim dâvâm, aydınmış gibi geçinen “ayak takımıyla” değil. Bilim, kültür ve insanlık adına bir ömür harcamış, vicdan sahibi adamlarladır. Ülke, göz göre göre cehlin karanlığına sürüklenirken, susan, susmayı, kendisini kurtarmak adına bir çıkış yolu olarak gören aydınlarladır.
11 
 Semazen Dönüşü  (Osman AKTAŞ)

Bu ülkede CHP düzelmeden hiçbir şey düzelmezi boşuna söylemiyoruz. Çünkü seçmen AKP seçmeninden farklı değil. Bu ülkede gerçek seçmen kararsızlar. Onların oy oranı ne kadarsa o kadar seçmen var.
12 
 Yalan Ekip Talan Biçme  (Osman AKTAŞ)

Yusuf Karadeniz diye birinin Oktay Sinanoğlu ile yaptığı röportaj dolaşıyor ortada. Bu video röportajda Sinanoğlu, İsmet İnönü'nün kurtuluş savaşına kendi isteğiyle girmediğini, Amerikan mandası taraftarı olduğunu ve 1945'te ülkeyi Amerikalılara peşkeş çektiğini anlatıyor.
13 
 Demokrasi : Onlarda Neden Öyle, Bizde Neden Böyle  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba.. Evet gelişmiş batı demokrasilerinde neden öyle, bizde neden böyle olarak bir inceleme yazısı yazmaya çalıştım, yorumlarınızı beklerim.
14 
 Çökülen Matbuat!  (Cahit KILIÇ)

Hak, hukuk, adalet gibi ulvî kavramlar ayağa düşmüş… Kanunlar güçlülere çalışıyor. Nalıncı keseri gibi; her kanun güce tapınanlara yontuluyor! Nasıl denir: Karışmış ortalık; kör, tuttuğunu öpüyor!
15 
 Mihenk Taşından Klozet Taşına Ölçme ve Değerlendirme  (Osman AKTAŞ)

Richard Bach tarafından kaleme alınan ”Meraklılar” adlı romanı okuyorum. Hayatımda okuduğum en kötü çeviri. Eğer Richard Bach'ı bu çeviri kitabıyla tanısaydım vallahi bir daha okuyamaz ve dünyanın en kötü yazarlarından biri sanırdım. April Yayıncılık’tan çıkan bu kitabın çevirmeni Aslı Esen Arslan.
16 
 Uyuyanı Uyandırırsın Ama Uyuma Numarası Yapanı Uyandıramazsın  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. Uyuyanı Uyandırırsın Ama Uyuma Numarası Yapanı Uyandıramazsın, başlıklı yazımı yorumlarınıza sunuyorum .
17 
 Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine Yargı Yolu Açık mı?  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMELERİNE YARGI YOLU AÇIK MI ? başlıklı yazımı görüşlerinize sunarım
18 
 15 Temmuz Faciasının Kurumsallaştırılma Çabası  (Osman AKTAŞ)

Bakanlık tarafından kurum ve kuruluşların 15 Temmuz ile ilgili yapmak zorunda oldukları etkinlikleri kimin yapıp kimin yapmadığının takibini yapabilmek için hazırlanan bir sisteme işlemelerini istiyor. İşte yazının metni:
19 
 Akran Zorbalığı Ya da Ekran Zorbalığı  (Osman AKTAŞ)

Ey milli eğitim! Bir yandan atama yapmamak için türlü dümenler çevirip işinize geleni mülakat denen hezeyanla atıyor, bir yandan da çalışan ve bir şeyler üretmeye uğraşan öğretmenleri nasıl daha çok yıldırabilirsiniz, onun planlarını hizmetiçi eğitimini kendi lehinizde kullanmanın çabasına giriyorsunuz. Nasıl bir ahlaka sahipsiniz
20 
 Amasra Kömür Ocağı Faciasında Son Durum : Bir Mühendis Bütün Gün Oturduğunu Söylemiş ve Yönetim Sistemi Nasıl Olmalı  (FATİH TANER VURAL)

Merhaba. AMASRA KÖMÜR OCAĞI FACİASINDA SON DURUM : BİR MÜHENDİS BÜTÜN GÜN OTURDUĞUNU SÖYLEMİŞ VE YÖNETİM SİSTEMİ NASIL OLMALI başlıklı yazımı görüşlerinize sunarım .

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa

son eklenenler
Neden Kılıçdaroğlu’nu Sevmiyorum?
Alp Şahin
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler
Ehven-i Şer
Osman AKTAŞ
Semazen Dönüşü
Osman AKTAŞ
Örgütlenmiş Cehalet!
Cahit KILIÇ
İşçi ve Memur Maaşına Dikilen Gözler
Osman AKTAŞ
Yalan Ekip Talan Biçme
Osman AKTAŞ
Sınavizyon
Osman AKTAŞ
Bokun İçinde Kıl
Osman AKTAŞ
Neden Cumhur Kazanacak?
Alp Şahin
Helal Süt Emmişler
Osman AKTAŞ
İnceleme > Meslekler & İş Yaşamı
İnsan Çöplüğü
Alp Şahin
Gerçek Chp’li
Alp Şahin
Akran Zorbalığı Ya da Ekran Zorbalığı
Osman AKTAŞ
Despotizmin Hâlleri…
Cahit KILIÇ
"Nato Mermer, Nato Kafa"
Osman AKTAŞ
Eğitim Bir Sen'den Deniz Kabuğu Süslemesi
Osman AKTAŞ
Mevzular Derin!..
Cahit KILIÇ

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2023 | © , 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.