Dünya hiçbir padişaha kalmadı, sana da kalmayacaktır. -Nizamî |
|
||||||||||
|
Çay nazınla demlense gamzen şekeri olsa. Buğusuna karışsa o efsane gülüşün. Demliğin derununa dem dem ıtırın dolsa. Tabirini ben yapsam gördüğün sırlı düşün. Porselen bin ah etse sesi semaya yetse. Bardağın buğusunda melekler sema etse. Berrak tebessümlüyle vuslat şayet niyetse. İncecik ellerine ince belli diyetse. Işıltılı bakışın bardağa mihman olsa… Yüreğim turnalarla sefer etse yurduna. Berrak bakışlarının tutsağı tek ben olsam. Seni sorsam yolların kuzusuna kurduna. Engin bir deniz olsan sel olup sana dolsam. Yağmur olsan baharı getirsen ince ince. İncecik parmakların zarafetin timsali. Yalnız ben ortak olsam gönlündeki sevince. Öyle bir efsanesin yok cihanda emsali. Cümle aşk hikâyesi gül adına san olsa. Tek sen olsan yanımda her şeyim noksan olsa… Ankara, 30.12.2011 İ.K
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |