"Bazen bir mısra yaşamı değiştirir." -Kafka |
|
||||||||||
|
Soracaklar sana bunu,haberin varmı Kara gözlerinin suçlusu sensin onuda sorarlar,haberin varmı Gün olur o canın,ayrılır tenden Kurarlar mizan ı,sorarlar senden Helal etmem sana,hakkımı bil,ben Hesap günü zordur,haberin varmı Sana bir şey sormam,demesin dil in Gonca'na hal olsun,kokmasın gül'ün Hakkım koymam sende,ahrette bilin Mezarda sorarlar,haberin varmı O nasıl bakma ki,yakıyor göz ün sanki ay ın ondördü,nur olmuş yüzün Görmeseydi göz'üm,duymasaydım sözün onuda sorarlar,haberin varmı Dil e geldi gönlüm,sözüm kar etmez Bu nasıl bir dert,başladı bitmez Kaç kere kovsamda,gözümden gitmez Mahşerde işin zor,haberin varmı Bir kere bakmıştım,yak demedim ki istersen kölendim,yok demedim ki Maksadım görmekti,ben bilmedim ki Bunuda sorarlar,haberin varmı Mecnun çöl e düştü,hesap leyla dan Ferhat dağ ı deldi,suçu sevdadan Benim halim nedir,gelen mevladan Hakkım koymam sende,haberin varmı 20/01/2012-saat 21.34-ORHAN BANİ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Orhan Bani, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |