Yaşama karşı sımsıcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Ateş çiçeğinin içinde çiçek. Deminde has ipek albenisi var. Billûr ışıltılı nadir içecek. Yaz gününde kiraz güz gününde nar. Berrak iklimlerde buğu buğu gül. Demliğin özünden sızan nadide. Onunla siyahtır leyla’da kakül. Işıl ışıl olur gören her dide. Güftesi pırlanta efsane suyu. Çaydanlığa tavrı asalet katar. Itırıyla alır gözden uykuyu. Sinelerde yürek aşkıyla atar. Ateşin nefesi suyun rüzgârı. Yelesi ipekten billûr kanatlı. Yudum yudum sunar bize baharı. Kafdağı’na kara gider bin atlı. Demlik semaverle kol kola girer. Misilsiz misalin gamzesi ışır. İnce belli nazla vuslata erer. Narin parmaklarla şeker karışır. Çay gelir tepside gözlerde ışık. Leyla’nın saçları geceden siyah. Ateşle su bu dem için barışık. Bardağın üstünde bulut olur ah! Ateş çiçeğinde açılır çiçek. Karanfil katresi göz göz olur naz. Hayali süsleyen hayalden gerçek. Emsalsiz anlarda buğusu niyaz… Ankara,26.01.2012 İ.K
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |