Sanat doğaya eklenmiş insandır. -Bacon |
|
||||||||||
|
Göre göre alışkanlık oluşturdu bizde. Gerçekleri unuttuk. Yanlışları doğru algılar gibi olduk. İlk kez dün akşam TV.de haberleri izlerken farkına vardım. Eskiden siyasi olsun, bireysel olsun mahkemeye çıkan suçluların boy boy fotoları yayınlanırdı gazete- lerde, televizyonda. Yassıada mahkemelerinde bile Radyo, olayı bütün boyutlarıyla 'Naklen Yayın ' vermişti. Şimdilerde muhabirler, olayı bütün boyutları ile Canlı iletiyorlar bize. Ama yalnızca salonun dışından. Kapının önünden. Niçin basın, tekmil fotoğrafçıları ile birlikte mahkeme salonuna alınmıyor ? Gizli, saklı bir şey mi var ? Dedim ya dün, olayı bütün çıplaklığıyla görünce şaştım kaldım. Akşam 19.00 haberleri. CNN muhabiri Şike olayını dışarıdan tane tane anlatıyor. O da ne ? Ekranın sağındaki karede Aziz Yıldırım'ın karikatür niteliğinde bir resmi. Aziz Başkan ifade veriyor. Anlıyoruz ki Mahkeme ressamı tarafından çizilmiş. Herhalde Fotoğraf icat edilmedi daha diye düşünü- yorum. Şimdi Demokrasiyi nasıl tanımlıyacağız ? Bir akıl verin bana.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Gürcan Erbaş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |