İnsan gülümsemeyle gözyaşı arasında gidip gelen bir sarkaçtır. -Byron |
|
||||||||||
|
Bakır cezve altında köz benim için yanar . Kırk yıl gölgem çekilmez uzar gönül dağına. Tadım acı da olsa anan hayırla anar. Takılırım dostların ipek gönül ağına. Çay: Gölgeyle işim olmaz içim dışım bir benim. Berrak türküler söyler ince belli benimle. Günün her saatinde ışıl ışıl bedenim. Anlatırım dostluğu gamzemde ince imle. Kahve: Ben esmer güzeliyim Belkıs’ın diyarından. Adım Yemen dilberi geçer hep kitaplarda. Kallavi fincanların haberi yok yarından. Fağfuri zamanlarda ben varım hitaplarda. Çay: Harflerin ışığına fer olur da nefesim. Kuğularla yarışır doldurduğum bardaklar. Kaşık bardak sesinde yankılanırken sesim. Su ateşle el ele şen bu yüzden çardaklar. Kahve: Köpüğümün sureti albenin bestesi. Çın çın öter sarayım fiske vursa güzeller. Özümde biriken sır hatır gönül destesi. Dokununca gülümser tenime zambak eller. Çay: Tenim zaten billurdan her hâlim albenili. Çaydanlığın isinde Leyla’nın sürmesi sır. Yalnızlığın iklimi olsa da Mecnun ili. Hikâyem sürecektir bu minvalde kaç asır. Ankara, 27.02.2013 İ.K
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |