"Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler." -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
Spotları un ufak etmek Lisedeydim. Kaykıla kaykıla yürüyerek okula ulaştım. Lisedeydim. Baston yutmuş bir orta halli mali müşavir gibi yürüyerek okula ulaştım. Lisedeydim. Yarı tanrı düşüncesiyle hareket ederek nihayet okula ulaştım. Ah dostlarım! Anlat anlata bitiremem. İkircikli failler'i yazıyordum, ilk roman denememdi. Bir şey itiraf etmeliyim. Masamın üstüne ciltlerce ikircikli failler yığabilirdim. Ama ben onu öylece bıraktım, tamamlamadım. Benim için sıradan bir romandı ama bu benim ilk devrimim olup çıkıvermişti. Yani onlara tattırayım derken tıka basa doldurup evlerine yollamıştım. Lisedeydim. Tabanlarımdaki kanatları hayal eder dururdum. Yarı tanrı sevdalısıydım. Zeusla oyunlar kurmuş, Prometheus’la oyunlar bozmuştum. Lisedeydim, küçük adımları çocuklara bırakmıştım. Gel gör ki , onlara bıraktığımı zannetmiştim. Ben de çocuksuluktan payımı fazlasıyla almıştım. IKF kod adıyla dolaşmayı meziyet bildim ve böbürlendim. Lisedeydim, artık o çok istediğim zirveye tırmanmıştım. Kırmızı tütsüler koklamış, siyah güllerimi saksılamıştım. Burnumu toprağa sürte sürte kanatmıştım. İçimde ukte kalmış, niye daha fazla koklamayayım? Ellerinizi açıp boğazınıza dayayın ve beni tahayyül edin. Evet, tam anlamıyla bu şekilde yürüyordum. Kafamı göğe değdirmekten korkmuyordum. Korkmak benim işim değildi. Benim işim delişmen bir edayla kovaladığım yarı tanrıları öpmekti. O gün herkes beni konuştu, o yıl herkes beni okudu… Ben efsaneydim ve tabanlarımı öpmelerini çıldırasıya istiyordum. Artık herkes benim rüyalarımı konuşuyordu. Bugün, hala yeni maceraların peşindeyim. Bana takılmak ister misin? Kafanın üstündeki spotları başına ufalamaya ant içtim.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Uğur Can Dalga, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |