Dünyaya geldiğinden, dünyada bulunduğundan, dünyadan gideceğinden hoşnut olan bir kimse görmedim. -Namık Kemal |
|
||||||||||
|
ne vakit seni düşünsem bir masal uçuşur başımda içinde binlerce kelime seni bana anlatır bir türkü çığırır gece odamın duvarlarını pembeye çalar içine çeker kendisini türkü demlenir renginde ne vakit seni düşünsem taşımın toprağımın titremesi azar tozuna karışan bir düzine isyan işkence çeker gece gündüz ipek giysiler seçer birbirini izler yanlış doğru her ne varsa dört bir eksenimde halay çeker ne vakit seni düşünsem başıma çiviler çakan yalnızlığım taklalar atarak zemine düşer bir bukalemun gibi kaçar yağmur duasına gönderdiğim duygularım sevinç çığlıklarıyla bana döner şifası bir tatlı buseyle sızlayan kemiklerimi ovmaya başlar ne vakit seni düşünsem uçup gider içimdeki cenaze havası seni gören gözlerim bir nefis ziyafet çeker bakışlarının tadında mutluluğun gölgesine sere serpe uzansam senli düşlere kozasından yeni çıkan ipekböcegi gibi sonsuzluğa şaha kalkan bakış tarzım değişir ne vakit seni düşünsem sımsıkı tuttuğum karamsarlığım buğday tanelerine dönüşür avuçlarımda attığım her adımda tane tane düşer inançlarımı dağıtan azgın dalgalar ayaklarıma vurdukça dilimden dökülen her kelimenin hecesi tırnağıyla ezer ne vakit seni düşünsem kalemimden bir damla mürekkep akar kalbime duvar örgülü çehreni öpsem gül yüzün gözümün ferine akar. Sevdambeyaz Sevda Gencer..... 28.04.2011
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SEVDA GENCER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |