..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuşku duymaktan da zevk alıyorum. -Dante
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Bireysel > volkan

25 Haziran 2014
Kahve,sigara ve Camus 1  
volkan
Absürd Bir Yaşam Üzerine..

:ACBA:
Ertelediği ne çok şey vardı.Daha bu sabah arkadaşlarıyla yapacakları kahvaltıyı bile iptal etmiş ,gitmemişti.Karakterinin bi parçası olmuştu sanki bu durum.Hiç bir şeyi garipsemiyor ,şaşıracak şey yok bu dünyada diye düşünüyordu.
Ta ki yarım saat önce karşı komşu Zehra hanım evinin üçüncü katından atlayana kadar.Olayın tamamına şahit olmuştu.Balkonda yeni eline geçen camus kitaplarından bi tanesini okuyor,bir yandan da şekersiz ve sade kahvesini yudumluyordu.Sigarası,rüzgarın etkisiyle aşağıya uçunca ardından bakmak için -galiba birinin başına gelip gelmediğini merak ettiği için olsa gerek- başını uzattı.O sırada gördü Zehra'yı.Aslında sevmezdi onu yani daha doğrusu sevmesi için hiç bi sebep yoktu.Tıpkı nefret etmesi için sebep olmadığı gibi.Ara sıra balkonda görür ,bazen de mahallenin bakkalında karşılaşırlardı.Ama hiç selamlaşmamışlar hal hatır sormamışlardı.
Kocası gemide çalışıyomuş duyduğuma göre.En son geçen bayram görmüştüm kocasını,o da sadece birinci gün.İsmini dahi bilmiyor olmam çok tuhaf.Aslında değil neden bilmeliyim ki.Önemsiz bana göre.
Gördüklerim beni ilk defa şaşırtıyordu galiba.Anımsadığım kadarıyla uzun zamandır beni şarşıtabilecek bi olay gelmedi başıma.En son Zehraların yan apartımanda oturan bi kadınla komşusu olan Hasan birlikte kaçmışlardı ama uzun zaman önceydi bu.Garipsemiştim o olayı.
Kadın öldü mü acaba ,ambulans erken geldi ama hastaneye yetişebilmiştir umarım.Aşağıya inip neden bakmadığımı düşündüm .Lanet olsun kahveyi döktüm kitabın üstüne.Kahveye mi üzüleyim kitabamı.Camus mezardan çıkıp kızmaz herhalde bana o halde kahveye üzülmeyi seçiyorum.
Neden intihar etti ki acaba.Ben bile yaşamayı seviyosam -ki aslında yaşamayı sevdiğimden değil, ölmeyi sevmediğimden yaşıyorum - o niye seçti ki böyle bi yolu.Umarım ölmemiştir de kendisine sorabilirim.Gerçekten merak ettim bak şimdi.Kadının iyileşmesini isteme sebebim biraz acımasız biliyorum ama o kendine acımamış ki bi başkası onu düşünsün.
Kızları hastaneye gitmişler midir? Haberleri bile yoktur kaltakların.İkisi de kendi alemlerinde.Belki de onlar yüzünden yaptı kadın.Hele bi tanesi var tam belalı.Bi sevgilisi varmış uyuşturucu satan.Kızı da mı alıştırmış ne eli yüzü bi tuhaf.Gece geç saatlerde gelir bazen de gelmez.Yan komşu Haluk söyledi ordan biliyorum.Eskiden kızda gönlü varmış herhalde bayağı ilgiliydi ona karşı.Baktı olacak gibi değil annesinin bulduğu bi kızla nişanlandı o da.Yaza düğün varmış öyle hatırlıyorum.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın bireysel kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kahve,sigara ve Camus 2
Bulunan Para

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ufukta Kaybolan Ufuk
Bir Melek Gördüm
Semtimin Kızı

volkan kimdir?

korka durun ölümden cümle doğan ölmüştür

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © volkan, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.