..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanırım fazla uzun oldu, çünkü daha kısa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Düşler > osman demircan

25 Kasım 2014
Mum Işığı Neden Titrer Bilir misin?  
osman demircan
Mum ışığı neden titrer bilir misin? Tabi ki karanlıkta kaybolup gitmekten korktuğu için. Peki mum ışığı karanlıkta kaybolup gitmekten neden korkar?

:ADIH:
Mum ışığı neden titrer bilir misin?

Tabi ki karanlıkta kaybolup gitmekten korktuğu için.

Peki mum ışığı karanlıkta kaybolup gitmekten neden korkar?

Çünkü yandıkça sevgilisinin aydınlanan yüzünü görmektedir ve bu aşk onu yiyip bitirmektedir. Yine de razıdır böyle bir kadere. Çünkü yanmak aşk için bir şey yapabilmektir. Oysa sönmek en büyük çaresizliktir.

Peki mum ışığı neden şarkılarla aynı ortamda şiir gibi yanar?

Eğer kadınlar şarkılardan daha güzel olsaydı kadınlara bakınca şiir yazardı, oysa mum ışığı şarkı dinleyip şiir gibi yanar. Mum ışığını ateşli kılan arzularıdır, kimse değil ve şarkılar sönüp giden aşkları anlatır. Bu yüzden mum ışığı kendi aşkı sönüp gitmesin diye daha bir arzulu yanar; hatta kendini yakar.

Mum ışığı neden bu kadar arzuludur?

Mum ışığı koca karanlığa meydan okur. istediği sevdiğinin gözünde bir yıldız olabilmektir.

Mum ışığı bunda başarılı olabilmekte midir?

Aslında mum ışığının bahtı karadır. Kendi yanıp biter karanlığa gömülür; ama sevdiğini gün ışığına çıkarır. Zaten öyle değil midir? Her bahtı karanın yanında bahtı açık biri yok mudur? Birileri yanarken birileri ısınmamış mıdır?

Mum ışığı neden sessiz yanar?

Mum ışığının yanık yüreğini şarkılar anlatır. Onun acılarını şarkılar haykırır. Hiçbir mum ışığı sessiz değildir aslında.

Peki mum ışığı kimdir?

O benim işte. Peki şarkım sen olmak ister misin?

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ::
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
4 Aralık 2014
Epeydir bakamıyordum siteye. Ne güzel bir yazı. Selamlar...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın düşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ah Angelina
Seninle Açarım Perdelerimi Güne
Ben Masallara İnanırım, Senin Realiten Beş Para Etmez
Of Of... Ne Güzel Bir Gün
Ey Kömür Gözlüm Yüreğimin Ateşinden Uzak Dur
Sürahi ile Bardak Gibiydik
Beni Şizofrenik Bir Halüsinasyon Sayın
Seni Bırakırsam Eğer, Ellerimden Utanırım.
Hayal
Seni Çok Seviyorum

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sevgili Seninle Sevişmek Ne Güzel
Varlığım Bir Okyanus
Şimdi Sen Sus, İnsanlar Sussun
Yüreğimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Sen Benim En Büyük Hatamsın
Frezya
Çam Ormanı
Ey Sevgili Senin Aradığın Benim
Uzak Mesafeli Aşklar

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
En Ateşli Anımda Gel Yanıma [Şiir]
Öperek Beni Öldür [Şiir]
Cayır Cayır [Şiir]
Kar Yangınları [Şiir]
Söyle Neden Konuşmuyorsun [Şiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Şiir]
Gözlerim Kan Davalıdır Her Geceye [Şiir]
Martı Beyazı [Şiir]
Gül Şarabı [Şiir]
Varlığın Sevda Yokluğun Fırtına [Şiir]

osman demircan kimdir?

Yüreğimin ve beynimin tavanında buluyorum, tozlu mısraları. Aklım bir çatı katı. Gözlerim yıldızlarla dolduğunda, bakışlarımın ışıltısı vurur satırlara. İşte o zaman, şiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplı gecelerimi vururum gözyaşlarımla biriktirdiğim göllere. Her mısra bir dal gibi düşer, şiir denizlerine. Kızıl bir duyguya boğulurum o an. Akarım ellerinize.

Etkilendiği Yazarlar:
Herkes

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © osman demircan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.