Bir insan bir kaplanı öldürmek istediğinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediğinde buna vahşet diyor. -Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
Koltuğuma oturduğumda ilk yaptığım şey, ön koltuktaki dergiyi karıştırmaktı. İlk sayfalarından sadece biri On kasım törenine ayrılmış. Ve bir tane Atatürk fotoğrafı bile olmayan, beylik laflarla dolu, vasat bir yazıydı. Aynı dergide ilerleyen sayfalarda mantar’ dan yapılan yiyecekler ise ballandıra ballandıra sayfalarca anlatılmış ve boy boy–çekilmesi sırasında emek harcandığı belli olan-fotoğraflarla bezenmişti.Bu derginin yurtdışı uçuşlarda da okunduğunu hesaba katarsak durum oldukça düşündürücü. Yıllardır İstanbul’da yaşadığım halde, yapmadığım ama ilk fırsatta yapmak istediğim bir şeyi yapmak üzere Burgaz Ada’ya gitmek üzere Adalar Vapur iskelesin de aldım soluğu uçaktan inince. Türk edebiyatının dönüm noktası olan yazar Sait Faik Abasıyanık’ın müzeye dönüştürülen evini ziyaret etmekti amacım. Yazdığı mektupları bile bir şiir havasına büründüren, bir insanı resmedercesine anlatan şahsiyetin, bunların bir kısmını, nerede yazdığına tanık olmak istedim. Yazarın ve ailesinin oldukça iyi korunan eşyalarını ve üst kata çalışma odasına girip, yazarın pijamalarını ve daktilosunu da görünce zamanda yolculuğa teslim oldum. Oradan çıktığımda evin duvarlarındaki, yazarın hayatından alıntılar ile beraber yazar ile sanki uzun bir sohbet etmişçesine mutluydum. 26.11.2014
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Aysun Güven, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |