Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost |
|
||||||||||
|
-Anne ben uyuyayamıyorum, ama sen yine gözünü kapatırsan uyursun diyeceksin biliyorum. -Evet güzel kızım, gözünü kapatıp güzel şeyler düşün ve uyumaya çalış. -Ben sana bir masal anlatayım mı anne ? -Evet kızım Küçük kız başlar masalını anlatmaya zar zor dönen diliyle , Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde her yerde çiçeklerin yeşerdiği, mutlu insanların olduğu, bulutların onlara gülümsediği bir ülke varmış. Bu ülkede de küçük bir kız yaşarmış. Bir gün, bu küçük kız, sabah kalkmış, ablası gibi okula gitmek istemiş. Ama annesi, sen küçüksün, daha okula gidemezsin diyormuş. O da çok üzülüp hiçbir şey yapmıyormuş. Ama o sabah, annesinden kaçmış ve okula gitmiş. Çok mutluymuş. Kız, gözlerini kapadıktan birkaç saniye sonra, rüyaların en derinine dalmış. Çünkü, küçük çocuk, ömür boyu hep okullu ve çocuk kalmış. Küçük kızımın 15 Aralık gecesi, bana anlattığı masalı, Pakistan’da ölen masum çocuklara adıyorum. 17.12.2014
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aysun Güven, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |