Yaşam hoştur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiştir. -Asimov |
|
||||||||||
|
Altmışa ne kaldı ki şurada birkaç sene Saçlarımdaki aklar ah olup günah silsin Yolculuk ne gün nerde bana onu desene Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Gün aşıp gider gurup suya rengi vuran sır Ömür dediğin üç gün beş günlük hayal niye Çok yaşasan yaşarsın en fazlası bir asır Yazar hece taşında yüzünde öldü diye Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Benim doğum günümü galiba anam bilir Sorduğumda hep derdi murt toplama zamanı Ne hikmetse dünyaya ağlayarak gelinir Birikir sayfalarda hüzün renkli kaç anı Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Her doğan yeni doğan adı ile bilinir Dedem Korkut soy soylar ad verir şölen ile Alın yazısı kavi sanmayın ki silinir İnsanın hikâyesi sükûtla gelir dile Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Kutladı nice dostum bugün doğmuşum diye Oysa ben bilmiyorum asıl doğduğum günü Yirmi altı nisanı nüfus etmiş hediye Koca elli küsur yıl tespit etmek güç dünü Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt İyi ki doğdun demek maharet mi insana Gönül kırma incitme ezme bir karıncayı Bizi teslim etmişler kalem ile nisana Ahir ölüm takacak yakamıza kancayı Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Elli dokuz senesi ve yirmi altı nisan Kafa kâğıdı ile sabitlenen günümüz Birkaç kişi sevinmiş bizim doğduğumuz an Olmasa da cihanda şöhretimiz ünümüz Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Ne pasta istiyorum ne üstüne mum yakın Dua edin dostlarım ihtiyacım var haza Cenazem olduğunda gelmeyin akın akın Benim için bir vakit niyet edin niyaza Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Ne ünüm var ne şanım şükür kimse tanımaz Birkaç kehribar tespih birkaç da çay şiiri Vebalim oldukça çok hayır işlerimse az Teneşir de paklamaz ruhuma sinen kiri Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Ne doğduğum gün belli ne öleceğim tarih Hece taşımı yazan kim bilir ne yazacak Bilse de tarih düşse ikbalime müverrih Nefes tükendiğinde bilebilirler ancak Bir nefes sonrasına yok elimde taahhüt Helâl midir acaba anamdan emdiğim süt Ankara, 26 Nisan 2017 İbrahim KİLİK
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |