Bir önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein |
|
||||||||||
|
dığım dünyam başıma yıkılacak biliyorum. Ne yerçekimi kalacak ne yağmur yağacak. Dünyam ters yüz olacak, varlığın içimi acıtacak, yokluğun yok olacak. Unutsam keşke seni, arınır gibi günahımdan, huşu gibi ibadetimde. Yazısız kaldık sanki kalem oynamıyor, Aşk kokmuyor odalarım, yalnızım, bir o kadar uyku dolu hayallerim. Uyandırsan olmaz mı? Çaresizim, sessiz, yalnız, uykusuz, soğuk yatak, yangın yürek, karmakarışıklık, Aşk. Yoksun, neredesin? Zor biliyorum, çok zor, olmaz gibiyiz, kısmetim değilsin. Yakarız be sanki yangınlarda küllerimizi, hı, ne dersin? Eski aşktan kalma bir acı, Şimdi sen eski aşk mı oldun? Ya bu taze ateş de ne içim- deki? Lüzumsuz bir sürü insan, Çaresizim, her konunun sonu senden ibaret. Sıkıldın mı? Çok mutluyum ben. Peki, sen? Yüzün yüzüme karışırken, önceden hani, ne vardı içimiz- de? Kalsak olmaz, gitsek gebeririz acıdan. Kal ne olur ya da bırakma gitmeyeyim. Nasıl bırakayım ılık nefesini, sıcacık yüreğini? Kat kat giy- mişken yüreğime seni, nasıl çıkarayım? Üşürüm. Olmaz. Ayrılırsak eğer, dostane mi vedalaşacağız? Elini tutmaya alışmışken, sadece tokalaşarak mı gideceğim hayatından? Hadi hoşça kal... Hoşça kalabilir misin gerçekten? Ben kalamam, “ay ne hoş” mu denir, ayrıldık, nefes alamı- yorum ama yine de hoşum, kıvranıyorum acıdan ama olsun mutluyum mu yani? Boş versene. Hangi sahte, acı kahkahaları atacağız peki? Kim inansa biz inanmayız bir kere. Kaç sene taşırız acıyla içimizde birbirimizi başkalarıyla be- raberken. Bitmez ki bitiremeyiz..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Burcu Kırmızıgül, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |