..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > Burcu Kırmızıgül

29 Mart 2018
Tek Kişilik Uyku  
TEK KİŞİLİK UYKU

Burcu Kırmızıgül

Yaz gelince adaya giderim, Aya Yorgi’de bir mum kadar dileğim olur. Zamanla kötü kokusuna da alışırım adanın. Bir bisiklet kiralarım. Martıları da unutmam, ekmek atarım. Bostancı’dan balık alırım dönerken. Kaçlık rakı çözer ki yalnızlığımı, yarım kalmış hikâyelerimi, sorarım ahbap edin- diğim marketime, ona göre alırım şişemi, kaçlıksa işte. Kar- nım doyar rakıydı, balıktı derken, biraz müzik de iyi gelir. Gece oluyor yavaştan. Ama hâlâ gürültülü yaşıyor insanlar. Vakti gelince de Kadıköy’de uyurum tek kişilik uy- kumu. Sonra herkes gibi ben de devam ederim kaldığım yer- den yaşamaya...

:AABH:
Canım çok sıkkın, kalabalığa karışmalıyım. Biraz dolaş-
mak iyi gelecek sanırım. Dışarı çıkmalıyım bir an önce, fazla
özenmiyorum giyinirken. Mutlu olabileceğim şeylerle başlı-
yorum yalnızlığımı dindirmeye.
Yeni Camii’deyim, önündeyse bir sürü kuş. Satıcı kadından
bir avuç buğday alıyorum. Savuruyorum, her biri birbiriyle
aynı gibi olan güvercinlere. Aralarından birini seçiyorum ona
atıyorum en çok, sonra gözden kayboluyor. Dinginleşiyorum,
onlar doyarken, bir canlıyı beslemenin verdiği hazla, ben de
ruhumu doyuruyorum.
Bir bakıyorum Eminönü sabahı kadar kalabalığım, bir ba-
kıyorum gecesi gibi yalnız. Baharat kokan tezgâhlar burnum-
da tütüyor. Taze çekilmiş kahvenin baş döndüren kokusu,
“çiğ bile yiyebilirim” diyorum. Sırtımda, içi fazla kalabalık
olmayan bir çanta var. Kafam yalnızlıktan karışık. Baharın
boğmayan sıcağında Galata Köprüsü’ndeyim, biraz fıstık, bi-
raz bira.
Yağmur başlar belki, vapurda açık alanda otururum dö-
nerken, yüzümden yağar denize yağmur. Rimelim akar,
umursamam bile nasıl göründüğümü, gömleğim alabildiğine
yapışır.Yaz gelince adaya giderim, Aya Yorgi’de bir mum kadar
dileğim olur. Zamanla kötü kokusuna da alışırım adanın.
Bir bisiklet kiralarım. Martıları da unutmam, ekmek atarım. Bostancı’dan balık alırım dönerken. Kaçlık rakı çözer ki
yalnızlığımı, yarım kalmış hikâyelerimi, sorarım ahbap edin-
diğim marketime, ona göre alırım şişemi, kaçlıksa işte. Kar-
nım doyar rakıydı, balıktı derken, biraz müzik de iyi gelir.
Gece oluyor yavaştan. Ama hâlâ gürültülü yaşıyor
insanlar. Vakti gelince de Kadıköy’de uyurum tek kişilik uy-
kumu. Sonra herkes gibi ben de devam ederim kaldığım yer-
den yaşamaya...

.Eleştiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: Bay Nida / , Türkiye
9 Nisan 2018
Ben de üzgünüm Eminönü' nün gece sessizliğine

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sevgi ve aşk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Diyeceksen Deme
Mavi Deniz
Aşka Aşık
Geceler Zor Geçiyor
Geceler Zor Geçiyor

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Taze Ateş
Olmaz

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Severdim Onu [Şiir]
Toprak Rengi [Şiir]
Birdenbire Nasıl Yabancı Olduk Böyle? [Şiir]
Bahane [Şiir]
Taze Ateş [Şiir]
Aşka Aşık [Şiir]
Yoruldum [Şiir]

Burcu Kırmızıgül kimdir?

AŞK YÜKLENİYOR kitabı benim ilk kitabım ve ilk heyecanımdır. Yazdığım yazılarımın, şiirlerimin sizlerle buluşması en çok istediğim şeylerden biriydi,bu mutluğu yaşıyor olmak benim için tarif edilemez bir duygu, siz değerli okuyucularıma da ayrıca teşekkür etmeyi bir borç bilirim. 1982 senesinin ekim ayında Ankara'da doğdum. Yıllarca içimde bir çocuk biriktirdim,gülüşleri saklı kalsın diye,kirlenmesin diye dünyam ve sevginin en saf halini oradan hissedeyim diye. Ankara'nın yağmurlarına karıştırdım hüznümü. Başka illere gittim zaman zaman, mesela bir ara kalbim Ege'de kaldı. Hayatın güzelliklerine açtım yüreğimi, insanları sevdim hep. Köpek besledim , aynı anda 2 tane, onlar gittiğindeyse çok üzüldüm. Yumuşayan kalbimle dua ettim hep hayatım boyunca iyi şeyler olsun diye. şık Mücadeleyle geçirdim yıllarımı. Zafer bayrağını elime aldığımda halen dimdik ayaktaydım. Hayat bana güzelliklerini sunmaya devam ediyor. . Kitap yazdım mesela ,yazmak benim için vazgeçilmez bir şey ,içimi döküyorum kağıtlara. Kağıda yazmayı seviyorum, el yazımı görmek bana kensimi daha iyi hissettiriyor. Kitabım "Aşk Yükleniyor " u okuyan insanların büyük bir çoğunluğu yazdıklarımı derinden hissediyormuş, ben onların yalancısıyım. Herkesin duyguları dışa vurmak için seçtiği bir yöntem vardır ben de yazmayı seçtim, ha bir de türkü söylerken çok mutlu oluyorum. İnsanın içinde barındırdıkları duyguları başkalarıyla paylaşmaları gerekirdi ben de bunu yaptım ve dedim ki ben hissettiklerinizi anlıyorum, onlar için yazdım. Roman yazıyorum şimdi. Liseye giderken drama, tiyatro,şan ve diksiyon eğitimi aldım. , bence her çocuk için gerekli,kendini daha iyi ifade edebilme şansı yakalıyor insan. Bu hayatta ki tek amacım iyilikle yaşamak ve yaşlanmak. Aşkla kalın.

Etkilendiği Yazarlar:
Margaret Mitchell

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Burcu Kırmızıgül, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.