"Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Hani! Her yer günlük güneşlikken, yemyeşilken, Tomurcuklar sabırsızlanır ya merhaba demeye. Hani! Renkler sevişmek için zemin ararlar ya, Filiz filiz çicek açmak için dalda budakta. Hani! Sonra bir fırtına çıkarda ansızın, Nedeni bilinmez! tarifi edilmez. Nasıl? kırılırlar, Nasıl koparlarsa; Tutundukları yerden,onca umut,onca beklenti. İşte öyleyim şimdi, dokunmayın bugün bana! Hani! Birini seversin... kimi gülesiye, kimi ölesiye, Canına can kattığına inanırsın, dokunduğunda. Hani! Yediğin içtiğin o dur, soluğun nefesin hep o, Kördür gözlerin ondan başkasına, sağırdır kulakların. Hani! Sonra anlaşılmaz bir kavga çıkarda ansızın, Kıvılcımlar yangın, damlalar deniz olur! Nasıl? parçalanır, Nasıl? dağılırsa; Uçurumlardan yuvarlanan kaya parçaları gibi. İşte öyleyim şimdi, dokunmayın bugün bana! Hani! Masadan düşmüş bardak, tabak gibi, Bakarken elinden kayan ayna misali; Hani! Azgın dalgalarda batan küçük tekneler gibi, Şafağın doğuşunda kaybolan yıldızlar misali. Hani! Doğarken ölen bebekler olur ya, ya da; Bebeğini doğurupda kendi ölen anneler vardır. Nasıl? kahrederlerse, Nasıl? mahvolurlarsa; Merhaba diyemeden elveda diyenler misali, İşte bende öyleyim şimdi, dokunmayın bugün bana
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © BİLAL COŞKUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |