İnsanlar yalnızca yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başlayınca, mutluluğa ulaşabilir. -George Orwell |
|
||||||||||
|
Eğri otursan da doğru söyle Yalan ile hayat geçmez böyle Var âşık sazınla sen doğru dile Sazınla sözün doğru olsun Çal sazını sen doğruyu söyle (Âşık Gülveren) Saçım yok kelim tarayamam saçımı Yalan söyleyerek eğdiremem başımı Küsmem kimseye eğmem hiç kaşımı Sazınla sözün doğru yolda olsun Çal sazını sen doğruyu sözü söyle (Kul Mehmet) Bir bir dökülür ömrün yaprağı Arar bulunur eksik tencerenin kapağı Yalan ile kim mutlu eder sokağı Sazınla sözün doğru sözde olsun Çal sazını sen doğruyu söyle dille (Âşık Gülveren) Açık bırak gönül kapını sen bana gel Gönlümüz bir olsun aksın muhabbetle sel Yalan yakışmaz insana estirir kara yel Sazınla sözün doğru yol olsun Çal sazını sen doğruyu sözü söyle (Kul Mehmet) Ben senin gönül kapına geleyim Eğri yolda isem doğru yola gel döneyim Ben derim ki yalanla olanın yüzün görmeyeyim Sazınla sözün doğru sözde olsun Çal sazını sen doğruyu söyle güle güle (Âşık Gülveren) Yaşım genç değil oldum ihtiyar İnsanı sevdikçe ben oldum bahtiyar Yalan insan başına yağdırır hem taş hem kar Sazınla sözün doğru yolda olsun Çal sazını sen doğruyu söyle sevgi ile (Kul Mehmet) Hayatın yükünü omuzda taşırız Küs kalınca hemen barışırız Yalan ile olursak hiç anlaşamayız Sazınla sözün doğru sözde beni bulsun Çal sazını sen doğruyu söyle açan güle (Âşık Gülveren) İşte bak gönlümüze sözümüze verdik ayar Muhabbet gönülde olursa insana koşar Yalan dediğimiz başımıza işler açar Sazınla sözün doğru işte olsun Çal sazını sen doğruyu söyle gülümsemenle (Kul Mehmet) Gülveren’im gönül yıldızdır gönül’e kayar Dost olan dostun ismini her an anar Yalan dediğimiz bizi kapının dışına koyar Sazınla sözün gönüllere yol olsun Çal sazını sen doğruyu söyle açan bülbüle (Âşık Gülveren) Kul Mehmet’im insana insanlık şarttır Muhabbet gönül sevenlere hastır Yalan dediğimiz kara taştan bir yastıktır Sazınla sözün doğru yolda ışık olsun Çal sazını sen doğruyu söyle gelişinle (Kul Mehmet) Mehmet Aluç /Âşık Gülveren/Kul Mehmet
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Aluç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |