Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() “Ölmekten deðil, sizi bir daha görememekten korkuyorum Bu yüzden de, biraz daha yaþamak istiyorum” derdin annem. Biliyor musun, bugün ayýn onsekizi, tam sekiz ay oldu, acýyý büyüttüðüm... Zincir yaptým sensiz geçen zamanlardan, gözyaþýmdan Taktým boynuma, birikmiþ hüzünlerimi yüzüme süre süre Halkalar çoðaldý, zincir uzadý, ben eksildim Baktýðým, dokunduðum her þey sen oldu Kederim, uzun gecelere acýklý bir masal, ben hazan ... Her sabah kahvaltý masasýnda, hayalinle konuþuyorum Ýçimdeki yangýna bardak bardak su taþýyorum Kendimi kandýrýyorum, kendime yalan söylüyorum Hatta masaya bir çatal, bir býçak, boþ bir tabak Bir de elin yanmasýn diye kulplu, kalýn bardaðýný da koyuyorum Ekmeði de ýsýtýyorum, kurutup, yakmadan Çift minderli sandalyen de hazýr. Sesleniyorum sana: “anneciðim kahvaltý hazýr, hadi çayýný soðutma” Ama sesim, sesimde boðuluyor, çaðrým suskun Gelmiyorsun, ses de, nefes de vermiyorsun O zaman anlýyorum ki, caným vazgeçmiþ canýndan Bir melek sesleniyor uzaklardan, ta derinden: “Anneniz artýk bizim misafirimiz, içiniz rahat olsun”... Ey güzel annem, böyle mi konuþmuþtuk seninle Neden gittin, yalnýzlýðýmý çoðalttýn, cismin yok artýk yanýmda Ama sen hep kalbimde, ruhumda var olacaksýn Ve ben, her sabah bardaðýna çayýný koyacaðým Kahvaltýda seni bekliyor olacaðým... Caným annem, nurlar içinde uyu... Rukiye Çelik/18 Nisan 2022
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Rukiye Çelik, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |