..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk >




29 Mart 2003
Yunusca Sevgi  

Sevgiyi okuya bilmek istedim, karþýmdaki karlý daðdan, martýlarýn uçuþtuðu mavi ovadan, okumaya çalýþýrken daldým uzaklara, daldým ki ne dalýþ, neler gördüm, neler duydum ah bir anlata bilsem. Dinleyin beni anlatacaðým bir gün sevmeyi ve sevilmeyi


:BEJC:
Düþünürdüm her gün, insanoðlu neden güler, neden aðlar, neden sessizdir bazý zamanlar. Sonunda buldum, sevgiymiþ meðer insaný düþündüren, güldüren ve aðlatan. Kuþlar tercüman oldu bana, havayla, daðlarla ve gökyüzüyle konuþmama. Meðer þu bizim bildiðimiz sevgi gülmekten ibaret deðilmiþ. Sordum onlara, peki nedir diye sevgi, iþte o zaman sustular, küstüler bana. Acaba bir hatamý ettim diye düþününce, sus dediler bana, alma dediler o kelimeyi aðzýna. Siz insanoðlu, kirlettiniz o temiz pak hisleri, unutturdunuz geleceðe, anlamý derin sözleri. Sordum; peki nedir o kelimenin anlamý, gökyüzü ne kadar uðraþtýysa da bana anlatmaya, sýkýldý, dertlendi ve yine derdinden baþladý yaðmur olup yere inmeye, denizlerde buharlaþýp çýktýlar göklere, daðlarda derdinden kar tutup beyaz kefeni giydiler. Bunlar hep eski sevgileri anlatmaya çalýþýp ta baþaramadýklarýndan olurmuþ meðer.

Ya sen ! dedim o küçük kuþa; gezersin uzaklarda, mutlu diyarlarda, sýcak yerlerde sen bilmezmisin nasýl olur sevgi. O küçük garip kuþ daldý uzaklara, baþladý gözleri damla damla yaþarmaya, gözyaþlarýyla içini dökmeye bir yandan da onlarý anlatmaya. Neymiþ meðer sevgi, mutluluk muþ o, gülücükmüþ, dostluk beraberlikmiþ. Kelimeler yetmezmiþ anlatmaya, aslýnda her kelime kendi baþýna anlatýrmýþ bize sevgiyi. Bazý gözler bulmuþ kelimelerde, tabiatta, doðada, dalmýþlar tefekküre baþlamýþlar aðlamaya. Bakmýþlar ki her biri birer mecnun, ellerini açýp yaratana “sevgi bur da gelin” diye baþlamýþlar dua ya. O Ferhatlarýn, Keremlerin, Mecnunlarýn seslerinin yankýsýný duymuþ uzaktan sevmeyi, sevilmenin deðerini bilen gönüller. Onalarda mecnunlar gibi sevgiyi söylemiþler göz yaþlarýyla, kimileri bunlara deli, kimileride sevmeyi bilen serseri demiþ durmuþ. O dertli mecnunlar ordusu unutmamýþ maþukunu nasýl unutsun ki istese de unutamaz. O his o duygu iþlemiþ vücudunun enderin noktalarýna hele hele kalbine bir yara açmýþ ki, inceden inceden sýzlar hasretinden kan aðlar. Açmamýþlar dillerini, üzülmesin diye sevdikleri hep atmýþlar kederlerini içlerine. Bir ümit için hakka açýk elleri.

Ne detler çekmiþ meðer benim dertli kuþum; anlattýkça aðladý, aðladýkça coþtu daldý yine uzaklara. Geçmiþi anlattý sevgisinden nasýl daðlarý deldiðini Ferhat’ýn, ya çöllere düþen Mecnun, onlar daha neymiþ ki ne sevgiyi bilenler gelip geçmiþ. Yunus gibi, Mevlana gibi sevmiþler elbette onlarda birini, Hakka açýp ellerini istemiþler sevdiklerini.

Benim dertli kuþumda severmiþ gülü, adý çýkmýþ bülbül diye. Gonca gülde severmiþ bülbülü, onsuz geçirmez miþ hiç ömrünü. Anlatýrken dertli kuþum gülü güzel gördüðünü, anlar gibi oldum aradýðým sevgiyi.

Elime alýnca bir kalem ile birde kâðýt yazmak istedim sevgiyi heceleri birleþtirip kelimelerle. Yaþanýr fakat tarif edilmez bir duyguymuþ sevgi. Sevgiyi okuya bilmek istedim, karþýmdaki karlý daðdan, martýlarýn uçuþtuðu mavi ovadan, okumaya çalýþýrken daldým uzaklara, daldým ki ne dalýþ, neler gördüm, neler duydum ah bir anlata bilsem. Dinleyin beni anlatacaðým bir gün sevmeyi ve sevilmeyi.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: MerhabaLar
Gönderen: yunus / manisa
15 Nisan 2008
Merhaba izedebiyat aiLesi adým yunus... bu yazýyý sadece ismimi anýmsattýgý icin girip okudum. SizLer Gercekten cok basarýlýsýnýz cok süper bir anLatým. Burdan da eðitim verebiLiyorsanýz Ne mutLu sizLere ... SEVGÝLERÝMLE




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi Türküsü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Düþerken! [Þiir]
Aþký Seninle Teneffüs Etmek! [Þiir]
Aþk Yolunda Kopan Bir Yaprak! [Þiir]
Aþka Açýlan Kapýlar Sabýrla Bulunur! [Þiir]
Ýzlerin Serabýnda Adýmlarken! [Þiir]
Sevmek Dile Düþerse Neçare! [Þiir]
Hasret Çilesi Aþkla Bir Baþka! [Þiir]
Sevgi Çiçeði [Þiir]
Yine Seni Anmadan Yapamadým! [Þiir]
Sizi Mýsralarda Anmak! [Þiir]


kimdir?

duylularý sevgiye harman eden biri olmaya çalýþýrým hep

Etkilendiði Yazarlar:
Murat Baþaran, Muammer Erkul, Necip Fazýl Kýsakürek.....


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.