fason üretim yapan atelye gibi
dokur durmadan şiirini bir desen..
dokur da sonra
döner döner kendini okur...
ne aşkta onlardan iyisi vardır
ne şiirde
yazdıkları hep liste başı
hep ilk yirmide...
yoktur şiire / okuyucuya
şiir emekçisine saygısı
şiirini sokmak için listelere
tık'lamadır tek kaygısı
ne yazık ki her ormanda
vardır böyle zehirli sarmaşıklar
asalak yaşarlar
kuruturak çınarları...
kendisi de bilir hacmini
imgeleri tapondur dizeleri kelepir
kendini okuyan şair
okuyucu senin gözünde nedir...
:: "Ben İşime Bakarım" demiş, horoz. |
Gönderen: Orkun Levent / Ankara/Türkiye
|
4 Mart 2005 |
|
| Sayın Emre Gümüşdoğan, şiirinizin gerekçesi, bana çok gereksiz geldi. Bir yazının listede ilk sıralarda yer alması,onun iyi bir yazı olduğu anlamına gelmeyeceğini, zaten siz de bu yazıyı kaleme almakla, "biliyormuşsunuz" sonucunu doğuruyor.
5 kere okunan yazımda vardır, 55 kere okunan da. Ama zaman zaman ben de dönüp kendi yazımı tıkladığım oluyor. Özellikle ilk yüklediğim anlarda. Çünkü, bir yorumcudan eleştiri gelebiliyor, bir hata dillendiriliyor. Bunları yeniden okuyup, değerlendirmek için okuduğum oluyor. Şimdi ben yazılarımı yukarılara çıkarmak için mi tık'lamış oluyorum. Eğer böyle düşünüyorsanız, istediğiniz bir yazınızı, çok çabuk yukarılara çıkarmak için size yardımcı olabilirim. seçtiğiniz yazınızı bana iletin. her fırsatta ona girerek okunma oranını yükselteyim.
Böyle şeylere niçin kafanızı takıyorsunuz Emre Bey. Burası bir yarışma yeri değil ki. En azından ben böyle düşünüyorum.
"tavuk mu, yumurtadan, yumurta mı, tavuktan çıkar" diye sormuşlar horoza. "beni ilgilendirmez, ben işime bakarım" diye, yanıt vermiş horoz...
Canınızı sıkmayın, kafanızı takmayın böyle şeylere, "iyi mal, müşteriyi ayağına getirir" derler. Siz ürettiklerinizden memnun ve mutluysanız, muhakkak bir gün üretiminizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve Saygılarımla. |
:: hadi bunuda yaz |
Gönderen: cafer / ............
|
16 Nisan 2003 |
|
| neyseki iyi toparlamışsın...neymiş efendim tıklamışta yinede listeye girememiş becerememiş...ben şairim diyen biri şair olamaz...sen kendini ne sandınsa...hani yaşamın gerçekliği...kara barut izleriyle laf ebeliğinden öteye gitmez şiirlerin...eğer listelerde şiirlerin varsa sen hep tıklayarak gelmişsindir kesin...hadi bunuda onayla...onaylada nasıl bir şair olduğunu görelim...yazık yazık çok yazık... |
:: :))) |
Gönderen: emre gümüşdoğan / gemlik
|
16 Nisan 2003 |
|
| sevgili cafer,
benim şair olduğuma ben değil, okuyucum yani sizler karar verirsiniz...
size bir şey sormak istiyorum. e-mail adresinizi yazmamanızın nedeni ne acaba... siz tetikci misiniz yoksa burada ki tıklayıcılardan mı... |
:: Saygılarımla |
Gönderen: Mustafa K. Sürmeli / Tekirdağ
|
15 Nisan 2003 |
|
| Çok kıymetli Emre,
Kesin biliyorsundur, hep iyiler ve kötüler, doğrular ve yanlışlar olacak! Dünya durduğu sürece, iyilerle kötüler ve doğrularla yanlışlar arasında mücadele olacak... Senin çok yazını beğendiğim gibi, bu yazında anlattığın mesaja tümüyle katılıyorum... "Herhangibir şeyin büyük veya küçük olması, önemli değil; nitelikli olması önemli" görüşündeyim. Bu anlamda, bir yazarın "niteliği ne olursa olsun, destekleyen" sülalesi olabilir. Ama bu onun iyi ve doğru nitelikte oldğunu anlatmaz. Sadece "sönüp giden bir geçici nicelik sağlar". Saygılarımla... |
:: tıklama desteği... |
Gönderen: emre gümüşdoğan / gemlik
|
15 Nisan 2003 |
|
| bu taşlama, listeye girmesi için değil de bazılarının görmesi için tarafımdan tık\'lama desteği almıştır, ama bu konuda yeteneğim olmadığından hala listelere girememiştir:))) |
:: guclu kalemin sesi... |
Gönderen: aynur / usa
|
14 Nisan 2003 |
|
| sevgili sair(im).....oncelikle guclu kalemini ve dilini kutlarim... listede olma kaygisi kendini okuyarak siir emekcilerine saygisi olmayan herkesi ben de kiniyorum.Internet ortaminda bir siirin okur sayisinin fazla olmasi iyi siir olup olmamasinda olcum olamayacagi icin bu davranis yalnizca aldatmasidir insanin kendisini.....etkili ve vurgulu soylemlerinle-imgelerinle- oldukca basarilisin..tesekkurler kalemine...minecicegin seni seviyor... |
|