..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > HAKAN ÞEVKET TELKES




27 Haziran 2003
Kuni'ye Mektup  
HAKAN ÞEVKET TELKES
Koca bulmak umuduyla birkaç sene önce ülkemize gelen ve haber bültenleriyle gazetelere konu olan Kuni isimli bayana yazýlmýþ bir mektup...


:BDBJ:
Kuni’ye Mektup...

Sevgili Kuni. Öncelikle memleketimizi ziyarete gelen bir yabancý olduðun için geleneklerimize uygun olarak sana bir “hoþgeldin”demek istiyorum.Sanýrým bu hengamede bunu akýl eden birileri olmamýþtýr. Ama bu seni yanýltmasýn. Biz türklerin en büyük özelliklerinden biri misafirperver olmamýzdýr.
Kusura bakma, gazetedeki”koca arýyorum” ilanýný görmedim. Gerçi görsem de farketmezdi, çünkü bir kýz arkadaþým var. Neyse, adýna ilk kez bir kaç gün önce haber bültenlerinden birinde rastladým. Eskiden gerçek haberler verirlerdi o saatlerde.Olsun ben de alýþtým artýk magazin dolu haberlere ve “haber” diye sunulan saçmalýklara.
Ne diyordum? Hah, haber bültenlerinde bahsediyorlardý senden. Gazeteye ilan vermiþsin ve evlenecek birini arýyormuþsun. O gece benzer haberleri bir sürü kanalda defalarca izledik milletçe. Sonradan gazetelerde de çýkmaya baþladý haberlerin (acaip meþhur oldun yani) ve hakkýnda daha baþka bilgilere de sahip olmaya baþladýk hep beraber. Seninle öyle haþýr neþir olmuþuz ki senin yüzünden “Biri Bizi Gözetliyor” un sona ermesi ve Sulugöz Edi’nin birinci olmasý bile kaynadý gitti arada.
Kusura bakma hep konudan sapýyorum bir daha olmayacak söz.Bu haberleri okudukça seni daha iyi tanýmaya baþladým ben. Ýsmin Kuni Nakazano’ymuþ. Sizin oralardaki bir TV kanalýnýn “ Kim bir Türkle evlenmek ister?” Çaðrýsýna uyarak girmiþsin bu iþe. Üstelik zengin ve köklü bir ailenin mensubuymuþsun.
Gazetede yazýlanlara göre ilanýn okuyan 150 Türk genci Türkiye’nin dört bir yanýndan bambaþka hayallerle Ýstanbul’a gelip form doldurmuþlar ve fotoðraflarýný býrakmýþlar. Bu adaylar kendilerini sana beðendirmek için Elmadað’daki Spica Bar’a gelip uzun kuyruklar oluþturmuþlar. Sen de bunlarla Boðaz’da tekne gezisi yapýp geziden sonra 10 kiþiyi seçmiþsin. Ama yine de kararsýzmýþsýn.
Veee bugün merakla gazeteleri açýp baktýk ki bu 10 adaydan hiçkimseyi seçememiþsin. Çünkü hiçbirisini beðenmememiþsin adaylarýn.
Bak Kuni, umarým sana böyle samimi davranmama kýzmazsýn. Sen bizden biri oldun artýk. biz Japonlarý severiz. Hatta bir zamanlar Japonca öðrenmeye baþlamýþtýk. ”Shogun” diye bir film vardý. ”Hay toranaga sama, Anjinsan” en sevdiðimiz kelimelerdi. Kusura bakma o zamanlar çocuktum hatýrladýklarým bu kadar. Ama Allah seni inandýrsýn bu diziden öðrendiði Japoncayla Japonya’ya giden, ya da en azýndan Japon turist bayanlarla baþarýlý baðlantýlar kuran nice büyüklerim vardý o zamanlar.
Bu yüzden kafama takýlan bazý sorularý sormak istiyorum sana. Bu þaklabanlýða neden alet oluyorsun? Uzakdoðulu erkekler genelde kýsa boylu, sarý tenli, kýlsýz olduðu için Uzakdoðulu kadýnlarýn kýllý, esmer, yapýlý Türk erkeklerini çekici bulduðu gibi söylentiler duymuþtum eskiden. Hatta bunu Avrupalý kadýnlar içinde söylüyorlardý ya neyse. Bu söylentiye sen de mi inandýn yoksa? E madem öyle gelen adaylar içinde olmalýydý bunlardan. Neden seçmedin birini? Seni paran için istediklerini söylüyorsun. Kusura bakma da bu tür ilanlarla ortaya çýkarsan alacaðýn cevap budur. Bu ülke burayý terketmek arzusuyla yanan insanlarla dolu. Hele iþin ucunda hazýr para varsa.
Yanlýþ anlama. Bunu bir üyesi olduðum “Türk Erkeði Popülasyonu”nu kötülemek için söylemiyorum. Dünyanýn neresine gidersen git, -kendi ülkende bile- karþýlaþacaðýn þey budur. Fazlasýný bekleme.
Gençsin (kusura bakma güzelsin diyemiyorum) ve hayallerin var. Hayatýný birleþtirebileceðin bir eþ arýyorsun. Ama bunun yolu bu mudur sence? Siz Japonlar’da da mý kayboldu artýk bazý deðerler?
Benim bildiðim kadarýyla Japonlar gururlu ve onurlu insanlardýr. Bunun için ölürler bile. O yüzden gerçek bir Japon’un yapmasý gerekeni yap. Kendini daha fazla küçük düþürmeden ülkene dön. Burada yaþadýklarýn bir aný olarak kalsýn hafýzanda ya da istersen unut gitsin hepsini.
Ama þunu unutma. Sevgiyi ve sevgi dolu bir hayatI arýyorsan bunu sana saðlayacak kiþiyi bu þekilde bulamazsýn. Bulsan bile mutsuz olacaksýn. Sevgisiz kalmak, onsuz yaþamak zordur bilirim. Ama sevgiyi bulmak ta zordur. Sevgi kolay çýkmaz karþýna. Çýktýðýný düþündüðün anda yakaladýn, yakaladýn. Yoksa tekrar beklemektir yapacaðýn. Bu yüzden sana tavsiyem Kuni: kalbini hep açýk tut, sevgi seni bulacaktýr.
Sevgili Kuni;
Umarým yazdýklarýmla seni üzmemiþimdir. Mektubun baþýnda da dedim ya: Biz Türkler misafirperver insanlarýzdýr. Sana ”hoþgeldin” demiþtim ya þimdi sen giderken arkandan su döküp “güle güle “diyeceðim.
Umarým hayalindeki adamla tanýþýrsýn. O zaman o’nu alýr buralara gelirsin de sana þöyle davullu zurnalý bir düðün yaparýz dillere destan.
O zamana kadar güle güle Kuni. Kendine dikkat et olur mu? Japonya’daki dostlarýmýza da selam söylemeyi unutma
Bir Dost...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Kime Benziyorum?
Bir Delikanlýnýn Günlüðü
Ýsim Deðiþikliði

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaðmur
Simitçi...


HAKAN ÞEVKET TELKES kimdir?

YAZMAYA BAÞLAYALI ÇOK OLMADI. GÜZEL ÞEYLER YAZDIÐIM ÝDDÝASINDA DEÐÝLÝM. AMA GÜZEL ÞEYLER YAZMAK ÝSTÝYORUM VE BÝLÝYORUM KÝ DAHA YOLUN ÇOOOK BAÞINDAYIM.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN,MUZAFFER ÝZGÜ,RIFAT ILGAZ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAKAN ÞEVKET TELKES, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.