Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau |
|
||||||||||
|
Artık burdayım türkü gözlüm…. Ordan oraya koşmayı bir kenara bırakıyorum. Bu saatten sonra bütün doğrularımı ateşe veriyorum. Sevdaya layık, sevda kadar yılgın yeni şehirlere merhaba diyorum sayende. Gözlerimin içi gülüyormuş, ağzım kulaklarıma varıyormuş, aman ne kadarda ayıp oluyormuş. Yakışıyormuymuş. İnsanların koyduğu bütün kuralları elimin tersiyle itiyorum. İnsan aşık olunca daha bir hafif oluyormuş, unutmuşum. Kalbimi elime almaya korkmuyorum, ruhumu karşıma alıyorum. Dök içini diyorum. Hatalıydın diyor bana, yakınındaki insanı görmedin. Hep koşturdun beni, daralttın, çökerttin. Tamam diyorum. Bak duruldum, su kadar sayam oldum. Sana gelince kara yağızım, esmer güzelim,erkeğim. İçimi ürperten her sözüne ilham veren tek kaynak olayım bırak. Bırak seni benim kadar sevemeyecek olmanın verdiği kahrolası hüznü taşısın diğer bütün canlılar. Susamışım yıllar boyu, yudum yudum değil kana kana içeyim bırak. Solacak olsada geçmişin bütün renkleri sayende, ben seninle siyaha bile razı geliyorum. Artık buradayım türkü gözlüm, sen benden geçene kadar bütün hasret türkülerini sevda ateşine çevireceğim senin için. Senin dudaklarında anlam bulan tek türkün olana kadar, aldığın nefes kadar yakın olacağım sana.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Senem ÖZGEN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |