Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere |
|
||||||||||
|
Anlamsızlıklarımla boğuştuğum günlerde, imkansız aşklarımın peşinden koşarak tükettiğim bir ömrün suçlayan bakışları soğuttu, avuçlarına bıraktığım kıpırtısız yüreğimi. Ne yağmurlar avutabildi içimdeki sıkıntıyı, ne de bir köşe başında anlamsızca seni görebilme umudu. Dostlarla konuşup, acılarımı dindirme umudu sardı boşluklarımı. Senin gibi değildim ben. Yeni olan hiçbirşey bana göre değildi. Aşk o kadar basit değildi. Paylaşılanları bir kenara bırakıp, benliğimin bir parçasının sende olduğunu bile bile. Aklımın bir ucunda sen olduğun halde. Hatırlamayan bakışlarla gözlerine bakamazdım. Kendimi acımasızca kandıramazdım. Ben ruhuma yalan söyleyezdim. Sahip olduğum onca güzel şeyin hiçbirşey ifade etmemesi ne kadar çok içimi acıtıyor bir bilsen. Yüreğim onlara ihanet ediyor. Ve ben elimden birşey gelmediği için kendime saldırıyorum her gecenin karanlığında gizlice. Tüm sevdiklerimi aldatmanın hıncını alıyorum bedenimden. Hepsi senin yüzünden. Bütün aşklarımın sonunda söylenen; neden bu kadar iyisin cümlesinden nefret ediyorum artık. Ben iyi olmak istemiyorum. Evrenin herhangi bir yerinde yaşanılan küçücük bir acının, bir parçamı koparıp gitmesini istemiyorum. Üstümden geçen her rüzgarın hiç acımadan beni küçük parçalara ayırmasına dayanamıyorum ve her defasında yeniden inatla kendimi toparlama mücadeleme... Benden birşeyler alıp sonrada arkasına bakmadan gidenlere dayanamıyorum. Senin ve diğerlerinin yalancı bakışlarına dayanamıyorum. Hergün, hergece neden hep böyle olmak zorunda olduğunu soruyorum kendi kendime. Neden ruhuyla konuşmuyor insanlar. Neden kalın maskelerinizin ardından bakıyorsunuz her defasında aşka. hiç haketmeyen bir akla neden işkence ediyorsunuz. Bana uzattığın soğuk ellerinin içimi ne kadar üşüttüğünü hiçbir zaman bilmeyeceksin. Yok olduğumu ve yok olurkende, senden bir daha hiç bulamayacağın bir parçanı koparıp götürdüğümü anlamayacaksın. Suskunlukların daha da fazla artacak ama nedenini anlamayacaksın. Seni sen yapan bu şehir dahil, bütün kara parçalarının en puslu yalnızlıkları ortak olacak düşlerine. Kopan parçanın bir eşini daha bulamayacaksın. Hatırlamak istediğin ne varsa, ne yaparsan yap geri dönmeyecek aklının kanayan tarafına. Beni hatırlamayacaksın, yanımda olduğunu... Üzerine damlayan her yağmur damlasının içine süzülmesi hiçbirşey ifade etmeyecek, içindeki yangını söndüremeyeceksin. Hiç istemesemde, bir daha sevdiğim o çocuk bakışlı kız olmayacaksın. Şimdi kim kimi neden affetmeli bilmiyorum. Birbirimizden eksilttiğimiz onca şeyin tekrar yerine konmayacağını bilmek kadar içimizi acıtan başka birşey olmayacak ömrümüz boyunca. Kalbimize yabancı insanların, kaybettiklerimize tecrübe dediklerini duymaya devam edeceğiz. Oysa ki masumluklarımızı kaybettiğimizi birtek biz bileceğiz. Hayattaki hiçbirşeyi hiçbirzaman basitçe, tek bir kelimeye indirgeyemediğimiz gibi her defasında. Her seferinde acıtarak birbirimizi, soyunup yalnızlıklarımıza dalacağız yeniden. Aşk, Adem'le Havva' dan beri süre geldiği gibi, yeniden kararacak bakışlarımızda. Tanıdık bir ayazın içine bırakıp, savrulup giden ruhlarımızın arkasından bakarak anlayacağız zamanın kanatan geçişini. Yalanlara alışacağız ve biten herşeyin yasını tutmaya devam edeceğiz bir süre. Uçurumlarımız yükselecek ve bir daha biz eski biz olmayacağız. Aşk eskisi gibi karanlıkta kalacak. Hiç istemesekte...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Barış Kılıç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |