Özgürlük sevdası insanın başkalarına duyduğu sevgidir; güç sevdası insanın kendine duyduğu sevgidir. -Hazlitt |
|
||||||||||
|
tarlasını hatırlattı...milyonlarcanın içindeki bir papatyayı...sevgi terazisi papatyalar... benim de yüreğim papatyalara yaslanacak kadar narin...ama bir o kadar dayanıklı....papatyaları bilirsiniz, tüm o nazik zerafetinden beklenmeyecek bir güç ve inatla, en olmadık yabani çayırlarda yetişir, her şeye rağmen o incecik güzelliğiyle meydan okur otlarının arasından....umudun da sembolüdür papatya benim için aynı zamanda...dikkat ettiniz mi gece kapanıp uyuduklarına, sabah güneşiyle tekrar kanatlarını açtıklarına...her yeni güne...yeni bir heyecanla ve ilk kez güneşi görürmüşçesine....bunu da seviyorum papatyada...bitmeyen azim.... siz hangi çiçeksiniz? hangi bestesiniz? hangi gönüllerde söylendiniz? kimi arar kimi sorarsınız? siz ne renksiniz? bitmeyen sevdanızı hangi acılarla beslediniz? eksilerden, artılardan, kalan nedir yaşamda? çizdiğin çizginin üstünde, attığın adımın ilerisinde? kuşun kanadı uçarken düşsede, kuş bir yere konar... tüy bir yere... sizin tüyleriniz şimdi nerede? ruhunuz hangi kuşun kanatlarında takılı kaldı, allı pullu bir uçurtma gibi, kuyruğuna kimin saçlarını bağladınız acaba? hangi gözlere, hangi şiirleri yazdınız? yazdınız mı?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Deniz İ., 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |