..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan gelir. -Tolstoy
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye > Duman

11 Aralık 2003
Türkiye Nereden Geldi, Nereye Gidiyor?  
Duman
Türkiye bir sıçrama noktasındadır. Bu belki hiç ummadıkları anda , Türkiye adına herşeyin bittiğini düşündükleri anda gelişecektir belkide hiç beklemedikleri bir anda ama bu mutlaka gelişecektir ve Bir Türk'ün (ya da Türklerin ) Dünyaya Bedel Olduğu Tarih

:BDBA:
Uzun bir aradan sonra tekrar internetteyim. internet olurda edebiyat olmaz mı diyerek izedebiyattayım. Biraz şiir , biraz deneme ardından eleştirilere geliyorum. Derken Turgut Çakar kardeşimizin yazısını görüyorum ve şaşırmadım dersem yalan olur! Türkiye nin onca önemli sorunu mesela  bir popstar (sanki hiç yokmuş gibi ) seçme sorunu varken ya da 'Ben Evleniyorum' da kimin milyarları alacağı sorunları varken , kardeşimiz gitmiş Türkiye'nin nasıl soyulduğunu , nasıl bir oyuncak haline getirildiğini kaleme almış!

Kendisine böylesi bir konuya değindiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..  Türkiyemizin Cunhuriyetin kuruluşuyla yaptığı çıkışın Avrupaya açılma politikalarıyla nasıl oyuna getirildiğini ve Türkiye'ye sözde yardım eliyle sokulan kendi politalarıyla başta ABD ve AB nin Türkiye'yi nasıl bir açık pazar haline getirdiği bu kadarla kalmayıp , üretim kaynaklarını nasıl tükettiğini ve her zaman savaş ülkesi olmasına rağmen ve ikliminin çöl iklimine yakın olmasına rağmen AYRICA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TÜRKİYE'NİN TARIM TOPLARI KADAR BİLE OLMAYAN İ-S-R-A-İ-L'e nasıl bağımlı hale getirildiğini  sanırım benim söylememe gerek yok.

Türkiye'ye yardım eliyle sokulan politikalar her ne kadar Türkiye'yi bir çıkmaza soksada , durum ne kadar ağır olursa olsun , dünden daha aç olan bugün kü gözler dünden farklı bir sonuç alamayacaklardır . Onca dayatmaya tepkisiz kalan Türk halkının buna kayıtsız kaldığını düşünmektedirler ama durum hiçde sandıkları gibi değildir . Türkiye bir geçiş dönemindedir ancak bu geçiş dış ve  içerdeki yandaşlarının öngördüğü yönde olmayacaktır. Türkiye bir sıçrama noktasındadır. Bu belki hiç ummadıkları anda , Türkiye adına herşeyin bittiğini düşündükleri anda gelişecektir belkide hiç beklemedikleri bir anda ama bu mutlaka gelişecektir ve Bir Türk'ün (ya da Türklerin ) Dünyaya Bedel Olduğu Tarihe Bir Kez Daha Yazılacaktır! Çok uzak değil , sevgi ve saygılarımala....

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
bu da benim numaram hadi ara!!!

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Seni Özledim 1 [Şiir]
Zaman Duracak [Şiir]
ocak sonları [Şiir]
Belli Sebebi [Şiir]
Öksüz Bağdat [Şiir]
Birgün [Şiir]
Bizde Eksik Olan Ne? [Deneme]

Duman kimdir?

bana divane diyorlar, yok artık uslandım yar .

Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Altan

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Duman, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.