İnsanlığı tanımak insanları teker teker tanımaktan kolaydır. -La Rochefoucauld |
|
||||||||||
|
Bir mayıs gecesi Alice yine harikalar diyarında... Odamda hastalıklı bir kadın yatıyor Tırnaksız parmak uçlarıyla dokunurken ruhuma tırmalanmayan duygularının bedelini ödüyor sanki inanmadığı tanrı huzurunda Bu zemin bir sahne olmamalıydı ama yaptık! Hızla dönüyor ermiş akrebe inat kibirli çıplak yelkovan Soğuk demir yelkenler görünüyor ufukta ufuk sanki yatağımın baş ucu... Dışımda herşey çıldırmış hareket ediyor konuşuyor anlamadığım bir kuş dili aganigi saganigi Öfkeli, hızlı ve anlamsız Siz de benimle konuştunuz mu? Ne ödedik ki kişiliklerimizi alırken Bir erkek bir kadın toprak, yaprak ve bir ısırımlık elma Biri beni çağırıyor Suçluluk yaşanmamalı hislerde değil mi? Zindan rutubeti çökmemeli üzerlerine Olmadığım yerde beklemek Ya da terketmek sahneyi isteksizce Artık düş yok düşünceler düşmeden Her şey canlı, her şey uyanık Yukarıda çığırtkan leş yiyen martılar kokusunu almış olmalı kalbimden dökülen metal zırhlı kanın Arkamda Medusa' nın zehirli kız kulesi kabarmış ısırmaya hazır İşte yine sesleniyor bana odamdan yabancı, kan ter içinde o hastalıklı kadının sesi... İnanın bilmiyorum, ben masumum hiç görmedim, tanımadım Sesler var çınlayan evet! Hayaller ve kabuslar da ama inanın ben öldürmedim aşkı Nasıl girmiş odama nerde hata yaptım bilmiyorum Gidebilir miyim şimdi serbest miyim? İyi ama peki çıkış nerede?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zülküfil MuraD, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |