..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsan özgür doğar, ama her yanı zincire vurulmuştur. -Rouesseau
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Ahmet Arslan

22 Aralık 2001
Bir Sefer Vakti  
Ahmet Arslan
sefer vakitleri, yaşanmamış olacaksa geldiğinde.. hâlâ bekliyorum seni, ne hâl ve şekilde olursan ol.. hiç durma gel..

:BBBD:
Seher vakitlerinde huşu, huzur teneffüs eder de hissiyatım; sefer vakitlerinde: ….?!

Hayatın kurak, verimsiz ve çorak devrelerine açılmış bir kapı gibidir sefer vakitleri..
Bir müddet daha fısıltılara boyun eğeceğim, yalnızlığı seveceğim.. belki aynaya bakamayacağım, gözlerimden yansıyan silüetini görmemek için. Sefer vakitleri hep kötü değildir belki de, ama benim tanıdığım ve şahit olduğum sefer vakitleri, bir tükeniş tüketti ki beni, hep kötü zannederim bir sefer vaktinin sessizliğini..
İsteğim dışında gelişen bir olaya karşı, donuk bir tebessüm uğrayacak belki dudaklarıma ama yüreğimin buzunu hiç bir güneş çözemeyecek.. hiç bir ışık aydınlatamayacak bir sefer vakti oluşan karanlıkları..

Neden diye sormak boşuna biliyorum, çünkü hiç bir zaman için cevap vermeyecek.. veremeyeceksin.. Lâkin yine de sormalıyım, içimin sayhalarını az da olsa dindirmek için.. Ya düşündüğüm gibi hiç bir cevap alamazsam.. hiç bir şey söylemezsen, ne yaparım?! İçimin sayhaları işitmez etse de beni, sormayacağım bir sefer vakti gidişini.. bakmayacağım yüzüne, bakmama ihtimalin var olduğu sürece..

Toynaklarıyla yaralarımı irdeleyen atlılar gelir mâveradan, ve taşlar yağar durur üzerime semadan, sefer vakitlerini hatırladığım zaman.. ben beni tanımam, kimin vücudunu taşıyorum bilemem.. kimin bu eller bu beden kimin.. benim değil asla.. gittiğini ilk kez şimdi farkediyormuşum gibi bir his sarar kainatımı.. ve gözpınarlarımın coşmasıyla yine yıkılırım.. yine yıkılırım..

Suçsuz bir kimseyi öldüren, tüm dünyayı öldürmüştür misali, bir dünyayı yıktın denebilir bir sefer vakti gidişinle.. Bu badireyi atlatamayacağım belki.. belki de eskisi gibi olamayacağım hiç bir zaman.. ama ümidimi de yitirmeyeceğim.. çünkü ümidini yitirmiş kimseler, rahmetten de kovulmuşlardır, tamamen..

(….)

Dönmeni istiyormuyum bunca zamandan sonra bilemiyorum. Dönsen de ne değişecek sanki diye düşündüğüm çok oldu, bekleyişlerim zamanla soldu ve solmakta diyorum kendime.. yine de herşey eskisi gibi olacaksa hiç durma.. sefer vakitleri, yaşanmamış olacaksa geldiğinde.. hâlâ bekliyorum seni, ne hâl ve şekilde olursan ol.. hiç durma gel.. ama eğer sefer vakitlerini silemeyeceksen benliğimden ve her şey eskisi gibi olmayacaksa.. bırak ağlayayım seher vakitlerinde kuşlarla, bir sefer vakti gidişine…

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kendime Nasihatler: Bir Düşün...
Bir Zamanlar

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hiç Yaşanmamış Bir Aşka…
Ağlamayacağım
Kuşlar Ötmeden

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dün'e, Bugün'e ve Yarın'a Dair [Şiir]
Ben ve Gözlerin [Şiir]
Garip Yolculuğu [Şiir]
Son [Şiir]
Yaşamın Dolambaçlı Yolları [Şiir]
Senden Ayrıyım [Şiir]
Diyârı yâr [Şiir]
Hayat [Şiir]
Anladım Aşkın Sonunu [Şiir]
Ömür Hayatı Nasıl Yaşadığındır [Şiir]

Ahmet Arslan kimdir?

Şiir yazmak, benim için çok farklı bir boyutta hayat buluyor. Belki rahatlamak için yazıyorum, belki bir şeylerden kaçmak için. Bir şeyleri ertelemeyi kendime haklı kılabilmek için yazdığımı düşünmeye de başladım son zamanlarda. Bir de şiir yazma duygusunu seviyorum. Bazen kendimce düşünüyorum da, ben galiba kendime şiir yazıyorum demeyi seviyorum. En iyi yaptığım işin bu olduğunu düşündüğüm için de olabilir. Kendimi kaybediyorum yazdığım zaman. Bir şairin başka bir tasvir için kullandığı şu cümle, hâlet-i ruhâniyet’imi anlatabileceğini zannettiğim en kapsamlı tanım: ”Zaman ve mekan senden yana. . ”, ki ben öyle hissediyorum yazdığım zaman. Bence Rahim Yaratıcının insana verdiği en büyük haslet bu, kalemle (veya kalemsiz) yazı yazmak. Tüm zamanların en büyük buluşu nedir diye sorsalar, eminim insanoğlunun yazıyı bulmasıdır derim. Ne olursa olsun, yazmak çok güzel. Özellikle şiir yazmamın nedeni ise belki kısa ve öz cümlelerin bir çok farklı yönde ve manada anlaşılabileceğini bilmem, ve yazarın yazısını yazarken içinde olduğu ruh halini en güzel biçimde nüshaya yansıttığına inanmamdan dolayıdır. Şiirlerin yüreğinizi ısıtması dileğiyle; aa

Etkilendiği Yazarlar:
Nurullah Genç, Yahya Kemal ve Necip Fazıl Kısakürek

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet Arslan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.