Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant |
|
||||||||||
|
Əriyir cismidə canın, o bədənnən mənə nə? Keçmişdə hər nə idim, indi ki, nazir olmuşam, İndidən danışgınan keçib gedənnən mənə nə? Neçə hektar Bakıda yer almışam tikdirirəm, Zəngilanda, Şuşada güllü çəmənnən mənə nə? Sifətim „bozdu“ mənim, əlimdə „göy“ kef edirəm, O manatdan,o dinardan,o tümənnən mənə nə? Özüm öz əqrabamı saxlayıram bəsdi mənə, Millətə gör neçə il zülm edənnən mənə nə? Neçə minlərlə vətən övladının ac gödəni, Mən öz gödənmi güdüm özgə gödənnən mənə nə? Diyirəm çox yimisən, kökəlmisən, fil kimisən, Hələm utanmaz-utanmaz diyir mənnən mənə nə? Sən özün öz özüvü özgələrə tay eləmə, Sənə mənnən sənə nə? Bəs mənə sənnən mənə nə? Bu dəyqə ölməyə qalxarsa kasıb çox bahadır, Onun üçün deyir o qəbir,kəfənnən mənə nə? Ey Həbib keçmişə bax, tarixdən dərs götür, Tarix təkrarlanacag demə dünənnən mənə nə? 12 İyun 2003, Berlin.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Həbib Müntəzir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |