..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Popüler Kültür
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýmam Olacaðým
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

þimdi efendim!..ben de emekli bir vatandaþým. emekli olmanýn kötü bir þey olduðunu, imam maaþýna bakýnca anladým!.ah dedim, keþke ben de imam olsaydým!.bildiðim üç beþ dua ile kýldýrýrdým namazý; amin deyip çýkardým cami kapýsýndan!.hem de en önde!.arkamdan gelirdi cemaat!..zaten kaç kiþiydi ki!.caminin dört köþesinde, dört kiþi; bir de ben!. ben, yani imam olduðum zaman ben!..günün, toplam iki saatinde kýldýrýrdým namazý üç beþ kiþiye, kývýrý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Popüler Kültür
 Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"nin Semender Dergisi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkiye’de ne dergiler geldi geçti kültür sanat hayatýndan. Bunlarýn bir kýsmý kalýcý olsa da, çoðu matbuat mezarlýðýndaki yerini aldý. Öyle de olsa hepsi yayýnlandýklarý sürece hayatýmýza renk ve ahenk kazandýrdýlar. Dergiler bir mektep gibidir. Bu mekteplerde yetiþiyor kalem erbaplarý. Onun içindir ki yayýn hayatýna baþlayan her dergi beni heyecanlandýrýr.
 Kurtuluþun Felsefesi (Açký 3)  (Bayram Kaya)

Konumuz olan Sadabat Pak’tý bir zamanlar olup ta, þimdi; olmayandý. 1946'dan beri bizlerin bölge dýþýndakileriyle yaptýðýmýz ittifaklarý biz, emperyalist emeler güdümünde olmakla inadýna ve Sadabat Pak’tý zýddýna yapmaktayýz. Sadabat Pakt’ý hilafýna Nato kapsamlý bu tür anlaþmalarla bölge sel komþularý nasýl düþman ilan ettiðimizi fark edeceðiz.
 Trainspotting Çevirisi Üzerine  (Anýl Gökpek)

'Efsane Filmin Romaný' TRAINSPOTTING, kitabý merakla bekleyenleri -gecikmeli de olsa sevindirirken- kýsa zamanda okurlar için korkunç bir muammaya dönüþmüþtü.
 Rüya Gibi - Kafkas Halk Danslarý Gösterisi  (Mehmet Sinan Gür)

Halk Oyunlarýný Lise çaðlarýndan beri izlerim. Resimler için bakýnýz: http://kadikoykafkas.tripod.com/resimler.html
 Ýrfansýz Ýlim veya Ýlimsiz Ýrfan...  (lütfi akarçay)

Yaþadýðýmýz dünya ve kendi topraklarýmýzda sosyo-kültürel alanda sergilediðimiz akîm adýmlar ve bitmeyen tartýþmalarýn temelinde yatan hastalýðýmýz bu ; irfansýz ilim veya ilimsiz irfan..
 Bu Seviye Merkeplerde Yok!  (Yûþa Irmak)

Bu ülkede hava hep dumanlý hep puslu… Hâl böyle olunca bu havalarda, insanlarýn içinde göründüklerinden daha fazlasýný barýndýrdýklarýna þahit oluyorsunuz. Öyle ki oturup konuþulabilir, oldukça makul ayný zamanda mutedil adamlar ve kadýnlarýn yerine saldýrgan, hýrçýn, gözü dönmüþ bir yaratýk karþýnýza çýkýyor.
 Para Aðaçta Yetiþmiyor Pinokyo!  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

“Paraný bin katýna çýkarmak istemez misin Pinokyo?” Tilki tüm kurnazlýðýyla, baldan tatlý bir ses tonuyla sorar. Amaç Pinokyo’yu ikna etmek. Elindeki 5 altýný almak. Kurnaz Tilki ve sahtekar Kedi. Sevimli görünmeye çalýþan hain bir kedi ve uzun ince kötücül bir tilki. Tencere kapak misali tam da birbirlerini bulmuþlar. Ustalýk alanlarý dolandýrýcýlýk, hýrsýzlýk, yalan, dolan. Hayat tarzlarý saf insanlarý soyup soðana çevirmek
 Teslimiyet 6  (Bayram Kaya)

Ýyi de emanet ehli olan ehiller, bu emanetle ne yapacaklardý? Siz ehil kiþiler karþýsýnda kadavra gibiydiniz. Ki emanet olunanlar ulul emirlerdi. Siz onlara kayýtsýz itaat edip onlarýn yaptýklarýndan sorumlu deðildiniz. Otomatikman bu teslimiyetinizle siz masumdunuz. Onlar hesabý El'e vereceklerdi!
 Bir Makale Yazmak 2  (Bayram Kaya)

Ýþte benim acý acý gülüþüm de aðlanacak halimize olan tepkiydi. Bu istihzan gülüþ bende, olabildiðince kaçýnmaya çalýþtýðým önyargýlarým içinde arýnmaktan kaynaklý düþünceye (tefekküre) dönüþür. Bu dönüþme makale gibi bir konu içeriðini oluþan düþüncelerimdi. Geri beslenmeli, ilmi, tarihsel, toplumsal olan yasal dayanaklarýný; okurla söyleþiyordum.
10 
 Felsefe ve "Biz"... Felsefenin Neresindeyiz?..  (lütfi akarçay)

Yapýlmasý gereken “Felsefe”nin sadece zihinlerde kalmasýnýn önüne geçerek düþünce dünyamýzý toplumun önüne sermek olmalýdýr.. Sermeliyiz ki ; düþünce hayatýmýza yeni Cemil Meriçler’in.. Nurettin Topçular’ýn.. Sezai Karakoçlar’ýn girmesi mümkün olsun..
11 
 Bir Makale Yazmak 4  (Bayram Kaya)

Ne imla bilirlikler makale yazmaya karinedir. Ne de makale yazma imla bilirlikle karinedir. Uygun olaný her ikisinin de birbirini desteklemesidir. Ama yazýlan bir makaleye makale olarak deðil de imla olarak bakmak ta bir baþka kusurdur. Makale eþittir imla deðil ama her makalenin bir imlasý bulunur.
12 
 Trabzon'un Kültürel Meseleleri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Karadeniz’in incisi Trabzon’un kültürel meseleleri her geçen gün çýð gibi büyüyor. Her þeyden evvel Trabzon’da bir kültür merkezi ve konferans salonu eksikliði vardýr. Hamamizade Ýhsan Bey Kültür Merkezi yýkýldý. Yerine yeni ve daha modern bir kültür merkezi yapýlacaktý. Fakat söz konusu merkezin molozlarýnýn kaldýrýlmasý dýþýnda henüz ciddi bir çalýþma yapýlmýþ deðildir. Madem çalýþmalar býçak gibi kesilecekti o zaman bu binayý niçin apar topar yýktýnýz? Sýrf bu yüzden Trabzon’da aylardan beri ciddi bir kültürel faaliyet yapýlamýyor. Öte yandan Kýzlar Manastýrý’nýn restore edilerek Çaðdaþ Sanatlar Müzesi’ne dönüþtürüleceði dillendirilip duruluyor. Fakat bu alanda da somut bir atýlým göremiyoruz.
13 
 Kültür ve Sanatýmýza Önem Vereceðiz  (Hakan Yozcu)

Kültürün oluþabilmesi için aradan yüzyýllar geçmesi gerekir. Ýþte bu yüzyýllar içinde oluþan deðerler bütünü, kültürü meydana getirir. Bu kültür de yüzyýllar sonra gelecek olan nesle miras olarak kalýr. Ýnsanoðlunun geliþmesi ve ilerlemesi kültürel bir varlýk oluþuna baðlýdýr. Ýnsan, öðrendiklerini biriktirip ilerisi için saklar. Ýþte bu becerisi sayesinde geçmiþ ile gelecek arasýnda bir bað kurar. Kültürünü, yaþayýþ biçimini, duygu ve düþüncelerini, geleneklerini, göreneklerini yüzyýllar sonrasýna taþýr.
14 
 Hayat Konuþsun  (Müþerref ÖZDAÞ)

’Sandýðýmdan çok karmaþýk çýktý hayat..’’ der bir baþka ozan.(**)... Sen de benim sandýðýmdan... Neyse, ben susayým, hayat konuþsun. Fýsýltýlarý rüzgâra da karýþsa, çok uzaklardan da gelse, anlamak isteyen anlar her zaman hayatýn sözlerini. Sözsüz iletiþimi de iyi baþarýr hayat. Ve bir gün son sözünü de söyler hayat.
15 
 Talip Akarsu Ýle Kktc ve Amerika Üzerine  (Hakan Yozcu)

Talip Akarsu ile oturup geçmiþi, KKTC’yi ve Amerika’yý konuþtuk. Aradaki farklarý anlattý bana. Görüþlerini sizlerle paylaþmak istedim.
16 
 Popüler Kültürün Ayak Baðlarý  (Mehmet)

Bugün "klasik" dediðimiz bir çok yapýt, kendi zamanlarýnda popüler kültürün parçasý olduðunu unutmamalýyýz...
17 
 Bir Makale Yazmak 3  (Bayram Kaya)

Dahasý okyanus ötesinde gelen, kendisi gibi emperyalistlerin koalisyon desteði ile Ortadoðu da meþruiyet siz olarak bulunan ABD ile ortak harekât merkezi oluþturmak demek; "meþruiyet izliði meþru etmek" deme olmaktan baþka, bu oluþumda en ufak bir ülke yararý dahi yoktur.
18 
 Yýl 1433… Hicrî Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bazýlarýnýzýn içinden “Adama bak, nerelerde kalmýþ, hicrî yýl, hicrî yýlbaþý da ne oluyor, kaç kiþi bu takvimi kullanýyor, o da nesi, bu adamlar bizi geri býraktý, bunlar yüzünden yerimizde sayýyoruz…” dediðini duyar gibiyim. Onlara göre geçmiþini unutmayan bizler, geri kalýþýmýzýn potansiyel suçlusu… Aslýnda bizler geri kalmýþ filan deðiliz. Bu serzeniþlerde bulunanlarla makul ilericilikte yarýþmaya her an hazýrýz. Biz geri filan kalmadýk, onlar lüzumsuz þekilde ileri gittiler. Bu ileri gidiþ bilimde, sanatta, edebiyatta olsaydý onlarý yüceltirdik. Fakat gel gör ki bu ileri gidiþ özünü kaybetmekten ve taklitçilikten ibarettir. Bu noktada ecnebi deðerleri alýp benimseyenlere, bizi deðerlerimizden koparmaya çalýþanlara ‘dur’ demek, sanýrým, bizim doðal hakkýmýzdýr. Çünkü bizler de bu memleketin çocuklarýyýz.
19 
 Bul Karayý Al Parayý  (Anýl Gökpek)

Zorlu bir görev... Üç haber... Finale kim kalacak dersiniz?...
20 
 Sosyalleþmek mi Edepsizlik Mi/ Edebiyat Siteleri ve Yorumlar  (Hilâl Erboyacý)

Gün geçtikçe sayýlarý artan Edebiyat Siteleri’nin yazan, çizen, sesini insanlara baþka türlü duyuramayan çoðu amatör þair / yazar için bulunmaz nimet olduðuna inananlardaným.

1 2 3 4  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bu Seviye Merkeplerde Yok!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Popüler Kültür
Teslimiyet 6
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 4
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 3
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Bir Makale Yazmak 1
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Kurtuluþun Felsefesi (Açký 3)
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bayram Huzur Ýçinde Geçti
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür
Köklerimize Sahip Çýkmak
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür

Salih Zeki Çavdaroðlu
Eleþtiri > Popüler Kültür
azerbaycan Milli Tiyatro Günü
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bedelli Askerlik Hakkinda Aforizmalar
Alp Þahin
Eleþtiri > Popüler Kültür
Anlamak ve Anmak
Medine Yýldýrým
Eleþtiri > Popüler Kültür
Cem Adrian ve "Yalnýzlýk" Klibi
Burcu Özdamar
Eleþtiri > Popüler Kültür
Jantlar Gibi Aksesuar Oldun
osman demircan
Eleþtiri > Popüler Kültür

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.