..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanık insanları işe aldığın zaman, senin onlardan daha uyanık olduğunu kanıtlamış oluyorsun. -R. H. Grant
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Bireysel > elsenece

22 Mayıs 2004
Sevgili Mektup Arkadaşım  
elsenece
ne zaman birine mektup yazdık? ben, az önce...

:DJGG:
Sevgili Mektup Arkadaşım,
Öncelikle sana merhaba demek istiyorum. Bu, sana yazdığım ilk mektup, senin kim olduğun hakkında hiçbir fikrim yok ancak yine de şansımı denemek istedim; kim bilir belki de bu mektup bana iyi bir arkadaş kazandırır.
Ben Ece, on yedi yaşındayım, İstanbul’da, Ataköy’de yaşıyorum. Çocukluğumu anne-babamın görevi nedeniyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinde geçirdim ama İstanbul’dan büyük ihtimalle tayin olmayacağız.
Sabahları altıda kalkıyorum ve Şirinevler- Taksim dolmuşuyla okula gidiyorum. Aslında bu dolmuşlar trafik polislerinden izin almadan çalıştıkları için yediden sonra dolmuş bulunmuyor. Hoş bir durum değil ama okula o kadar çabuk gidiyorum ki vazgeçemiyorum. Gerçi ilk bindiğimde (Bir de öne, şoförün yanına oturmuşum.) adam o kadar hızlı sürmüştü ki nerdeyse “Dur, ben incem” diyecektim. Allah’tan zamanla alıştım.
Kolaylıkla anlayabileceğin gibi gevezeyimdir. Hele çenem bir tuttu mu dünya gelse susturamaz. Bir de çabuk kızarım, ama sinirim saman alevi gibidir, hemen söner.
İyi huylarım da vardır. Mahallenin kedilerine yemek veririm mesela. Sonra, morali bozuk arkadaşlarıma düzelsinler diye şebeklikler yaparım.
Bir tane erkek kardeşim var. Adı Alper, benden iki yaş küçük. Ama görsen kardeş olduğumuzu tahmin edemezsin. O, sarışın, ince vücutlu; bense kumral ve tombul yanaklıyım. İtiraf etmek gerekirse benden daha düzenlidir ve daha doğru kararlar verir çoğu zaman. Kedi-köpek gibiyizdir ama, bir derdimiz olduğu zaman da bizden yakın iki kardeş bulamazsın.
(Bu arada “sen” diye hitap etmemde bir sakınca yok değil mi?)
Yeni arkadaşlar edinmeyi severim. Ama herkesle de kolayca anlaşabilecek biri değilim., yani iki günde samimi olmam herkesle. Sence bu kötü bir huy mu?
Boş zamanlarımda keman çalıyorum ve hikayeler yazıyorum. Şimdi beni çok eski moda bulacaksın ama kitap da okuyorum.
Sevgili Mektup Arkadaşım;
Sana kendimi olduğum gibi anlattım. Eğer beni kendine yakın gördüysen ve benimle mektuplaşmak, hayatını, sevinçlerini, dertlerini paylaşmak istersen, lütfen bana mektup yaz.
En kısa sürede görüşmek ümidiyle...

Elsen Ece

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın bireysel kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kaybolmuş Hikaye

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Tavşan Tavşan Tavşan
Kalktım Gittim Kaçtım Geldim
Kolay Gelsin!

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sorulmamış Sorularım [Şiir]
Basit Değil Komplike [Şiir]
Oda Arkadaşlarım [Şiir]
Ey Tanrım! [Şiir]
Ham Hum Şaralop [Deneme]
Bu Kağıda Aşığım [Deneme]

elsenece kimdir?

merhaba, öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazmaya başlayalı uzun zaman olmadı, ama birçokları gibi ben de kendimi kısa zamanda yazmanın büyüsüne kaptırdım ve "yazmadan ve paylaşmadan edemiyorum. " umarım yazılarım sizlere birşeyler anlatmayı başarır. . .

Etkilendiği Yazarlar:
adalet ağaoğlu,tomris uyar

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © elsenece, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.