Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarını düşünmedim. Tersine yaşam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onları seçti. -Juliette Binoche |
|
||||||||||
|
Yağmur değil, hasretindi yüreğimi ıslatan.. Yıllarımı ve sesizliğimi dolduran sensizlikti.. Özleminin o tarifsiz kokusu yayılırken, Yalan damlalardı ruhuma akan.. Yıllardır ruhumun gurbetinde yaşayan yüreğim, Buzlar ülkesinde biraz olsun ısınabilme ihtimaliyle, Yaktıgı hayallerinin dumanından boğuluyor hala sana.. Yalan Umutlardı yüreğimi acıtan.. Ardımda bıraktığım her suskun ve vurgun gece, Gözlerimde birikip, zincirlerinden boşalmışçasına yağan ayışığı damlaları, Sanıldığından çok daha sancılı değdi yüreğime.. Yalan çığlıklardı rüyalarıma dalan... Yağmurlu bir İstanbul Nisan sabahında Umut çoktan iltica ettimişti başka bir mevsime.. Gerçeğin buzdan ülkesinde yapayalnız kalan yürek, Acılarını hafifletebilmek için sığındı bir Jack Daniel’s şisesine.. Gülüşünde duran okyanus, kaçamadığım kadar özlem dalgaları, Ve serzenişler girmişken yürek sancılarımın, düş kırıntılarımın arasına, Kimse değiştiremedi beni, benim unuttuğum kadarını, Köşebaşında beni bekleyen, geceye ekleyen yine kederimdi, Geçmişine ihanet eden korkuları ayışığında toplarken.. Yağmurlu İstanbul gecelerinde o baştan başa sen kokan odamda; Yağmurlu Bodrum kış sabahları kokan bedenin hayali hala dolaşırken avuçlarımdan, Kaderimle kıyasıya yaşamayı da, gamzelerinin yalan girdabını da öğrendim, Sensizlik artık gerçeğim oldu benim, ama seçimim değil.. Yüreğimizin çok derinlerinde yaşayan çocukluğumuzun kirlenmemesi içindi mahkumiyetim Şimdi Yüreğimin malülen emekli, Masumiyetimi kayıbettim hükümsüzdür..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Özgür GÜNEŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |