Bir gün karşıma biri çıkacak ve bana: "Herşey olması gerektiği gibi olmaktadır, efendim" diyecektir. -A. Ağaoğlu, Yazsonu |
|
||||||||||
|
Ustanın Ustası Üçyüzünü birden dizince Avanos testisi gibi bir sıraya Usta da şaşırdı, şaşırır ya, Şimdi nasıl ayıracaktı sirkeyi, Şırayı ve şarabı, Tadına baksam olmaz dedi, Üç testiden sonra sirke ile şırayı, Şıra ile şarabı imkanı yok ayıramam, Nasıl yaptım bu hatayı diye içleniyordu, Düşüne dursun Usta, işin başında Çırağı gülüyordu uzaktan ustasına, Gözü takıldı Ustanın bir ara Ağacın altında miskin oturan çırağına, Gel hallet aklın çoksa, dedi Kolay dedi çırak ancak Üçer testi her birinden Üç gün de izin isterim, Bir de haftalığıma zam yaparsan çözerim , Usta, biraz cimriydi, olmaz dedi bu kadarı çok, Vereyim birer testi kabul et, Olmaz dedi çırak, olmaz bu kadar ucuza, Baktı çaresi yok Usta, kabul etti Haydi gel ayır şimdi hepsini, Çırak, neşesi yerinde kalktı geldi Ağır ağır, eğildi Ustanın kulağına, " Ne çabuk unuttun be Ustacığım, Önce şarapları doldurdun yüz testi, Ağama gönderecektin ya hepsini, Sonra şıraları dizdin bir sıraya , Bunları dama koyalım güneşe Çabuk olsunlar diye, En sona sirkeyi bıraktın ya Onlar zaten ekşidir diye. ! "
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Gürcan Erbaş, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |