Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
küçüktüm babamın kocaman elleri vardı iki elimi birden tutar ısıtırdı kış soğuklarında. eskiyen pantolonunu kestiler bana iki tane pantolon oldu annem, ‘’kalanını yama yaparız’’ dedi sakladı. bilya oynuyorduk sokakta o kadar çok dalmışız ki oyuna ebe oldum çöktüm sol dizimin üstüne vurmaya çalıştım diğer bilyaları yırtılmış pantolonum bu arada ‘’olsun’’ dedi annem çıkardığı parçaları yama yaptı babamdan miras pantolonuma. çokta seviyordum ama bilmiyordum çok sevdiğim babam mı? yoksa miras kalan pantolon mu? küçüktüm yolunu gözlerdim akşamları babamın getirirdi çarşı ekmeği bir parça bölmeye kalkardım elime vururdu annem ‘’misafir gelecek’’ derdi küçüktüm büyüdüm, biraz iş buldum çalıştım ilk kazancımı götürdüm anneme hiç unutmuyorum biri on, diğeri beş kuruş madeni para koydum annemin avcuna işte o zaman fark ettim annemin elindeki nasırı işte o zaman anladım annemin bizi büyütmek için çektiği çileyi babamın bir ekmek alabilmek için ne meşakkatlere göğüs gerdiğini. 20.09.2004 / yozgat
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Seyfi Çelikkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |