Yaşama karşı sımsıcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Sormadan bana yine İptal ettim randevularını Gözlerimin bu akşam da uykuyla, Sen varsın hep içimde seni düşünüyorum Ayağı kırık eski kanepemde. Bir gidişini unutamadım Öyle edalı havalı, Bir de rüzgarda kaybolan saçının telini Bir adını unutamadım Bir de çocuksu yanını, Bir yatağımda yatışını unutamadım Bir de teninin sıcaklığını, Söndüremedim bıraktığın yangını Bir de yanan tenimi, Bir ben yandım Bir de şehir yandı, Tuz bastım kanattığın yarama Bir de resmini, Bir ben kaldım Bir de sokaklar sensiz, Resmini çizdim sen yokken Bir odama Bir de sokağa Sonra masamdaki sararmış kağıda, Bir saçını sevdim Bir de gülüşünü Bu kentin sokaklarını Ağaçları,ağaçta ki kuşları, Kanat vuruşlarında sokağa dökülen Kurumuş yaprakları sevdim, Hiç sevmediğim sokak sütçüsünü Sonra hesabı şişiren bakkalı Her defasında bozuk mal satan manavı sevdim, Tıklım tıklım dolmuşlarını Balık istifli belediye otobüslerini sevdim, Seni sevdiğim için bu kenti sevdim Bir seni sevdim kendimden çok Bir de yüreğimi sevdiği için seni, Bir gidişini sevemedim Bir de dönmeyişini.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali Aldemir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |