..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlık bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Ali Aldemir
Ali Aldemir - Ucunda Yaşardık Mavilerin
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Yeni İcat Küfürler (Ali Aldemir) 24 Mayıs 2006 Toplumcu 

Bu sokaklar, bu kent değil mi? / Kleopatra analı, / Yiyip bitiren tümden umutlarımızı, gerzekçe / Harcıâlem bir yaşamda, fistansız ayıplarla /

Zaman (Ali Aldemir) 1 Ocak 2005 Anı 

Ne bıraktığın hüzne / Ne gülerek vurup gidişine kapıyı / Ne de üzülüşüme, / Anlamadın ya beni /

Şehir (Ali Aldemir) 13 Aralık 2004 Kent 

Bir ben mi fazla geldim / Bir beni mi yük saydın / Kimler volta atmıyor / Kimler arşınlamıyor adım adım

Vurmaz ki Kapıyı Ölüm (Ali Aldemir) 27 Kasım 2004 Anı 

Kör karanlık sabahların / Uyku yitimlerinde, / Yalım dilli şimşek çakan / Gri bulutların /

Bahtiyar'la Yadiğar (Ali Aldemir) 25 Kasım 2004 Destan 

İki atlıydı onlar / Erken gelen ölüme kadar / Yeni yetme delikanlı biri / Yirmiikisinde henüz, /

Sensiz Gecelerim (Ali Aldemir) 20 Kasım 2004 Bireysel 

Yaralı yüreğim sensizim / Kınalı bebeğim hasretim / Üşütür beni yokluğun / Bitmez sensiz gecelerim /

Ne Demeli (Ali Aldemir) 19 Kasım 2004 Anı 

Okşadın mı hiç gece yarısında / Böcül böcül bakarak yanına sokulan, / Soğuk ayazında şubatın ıslanmış / Bir sokak köpeğini? /

Gün Doğumu ve Kadın (Ali Aldemir) 13 Kasım 2004 Bireysel 

Altındayım az flu / Uzaklarda biraz gri koyu / Ton ton mavinin, / Baktım çıkıp üstüne /

Bir Gülüş (Ali Aldemir) 11 Kasım 2004 Anı 

Bir gün kalacaksın bir başına / Çok umursamayacaksın önceleri, / Öylesine dolaşacaksın / Amaçsızca sokaklarda azade /

Bir de (Ali Aldemir) 29 Ekim 2004 Özlem Şiirleri 

Söz kesmiş gözlerim / Sormadan bana yine / İptal ettim randevularını / Gözlerimin bu akşam da uykuyla

Hey Deli Reşo (Ali Aldemir) 23 Ekim 2004 Anı 

Hey deli Reşo, / Dert ortağım / Kader arkadaşım Reşo, / Ne günlerimiz geçti /

Görüş Günü (Ali Aldemir) 14 Ekim 2004 Özlem Şiirleri 

Henüz ortasında gecenin / Girip çıktığım ve tat almadığım / Kaçıncı meyhane, kaçıncı şişe bu / Tabakamda son sarımlık tütünle /

Ah Ulan Memleketim (Ali Aldemir) 7 Ekim 2004 Başkaldırı 

Ateşten yürekleri / Kara kapkara vicdanları / Ve vicdanları gibi elleri,yüzleri / Mutluluk /

Ey Gülüm (Ali Aldemir) 29 Eylül 2004 Umut 

Ey gülüm, ey siyah saçlım / Al götür beni buralardan / Karanlıkların olmadığı, / Umutların solmadığı /

Yoksul Ölüm (Ali Aldemir) 26 Eylül 2004 Çeviri 

Üşüyorum anne / Tepemde temmuz güneşi / Ben üşüyorum. / Çatlarken toprak, /

Gitme (Ali Aldemir) 15 Eylül 2004 Özlem Şiirleri 

Sus....... / Hiç olmazsa bu kerelik / Kapat dudaklarını sımsıkı, / Gücü yetmese de dişlerinin

Gülşen'di Adı (Ali Aldemir) 14 Eylül 2004 Başkaldırı 

Gülşen'di adı / Ömrü boyunca gülsün / Ve hep şen olsun diye / Daha doğmadan önce

Olmalıydık (Ali Aldemir) 14 Eylül 2004 Başkaldırı 

Uslanmazdık....... / Bıçkındık beyazlarda köpüklü

Anlat Biraz (Ali Aldemir) 13 Eylül 2004 Başkaldırı 

Memleketim kadar uzak / Memleketim kadar ulaşılmaz / Ve memleketim kadar güzel gözlerin / Ki memleketimdir onlar /

Yetmez ki (Ali Aldemir) 10 Eylül 2004 Başkaldırı 

Dün dinlemiş, / Gerçek üstü masallar / Masalcı dedelerden! / Bizden öncekiler / Patlarca alkış tutmuş avuçlar / Tıpkı biz gibi / Kolonlanmışız sanki / Yirmi üç Nisan çocukları misali

OLMALIYDIK

Uslanmazdık.......
Bıçkındık beyazlarda köpüklü
Ucunda
.. yaşardık
.... mavilerin,
Uzak iklimlerin çocuklarıydık
Binler, onbinlerce mavilerde,
Tutkunuz,
... sevdalıyız
...... öyle ki
Savaşa ve siyaha inatla
Aydınlık,özgürlük ve sevdaya,
Onlarca ki kaşarlanmıştık
Ve
.. memleketin
..... aykırısıydık
O l m a l ı y d ı k .......
Zamansız bir kurşunun harcı.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ali Aldemir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 17:52:33