Gerçeğin dili çok yalın. -Euripides |
|
||||||||||
|
Ettiğimiz yeminlerin anlamı kalmadı, Las Vegas’ta bir kumarhanenin rulet masasında kaybettim seni, 3 numaraya basmıştım boşa vurdun. Şimdi sen kuripyenin kasasındasın, nerede harcanırsın meçhul... Yeniden zaman ötesine döndüm. Seni tanıdığımın bir gün öncesindeyim. Şimdi tekrar yaşamaya çalışacağım ve yaşadıklarım şiirlere dönüşecek. İnan, bundan sonra seninle olanları başkalarıyla kurmayacağım. Senin gibisine hiç rastlamak da istemiyorum. Bir sen anlarsın ne dediğimi, bir de yaşadığımız mekanlar... Çık Git Bu Kentten...... Karanlık geceler sessiz olur Ay peçesini takınmıştır Yaşananlar hüzne dönüşmüş Gece, durgun bir nehrin akışına bırakmıştır... Ben böyle bir geceyi yaşadığımda Kaldırımlarda kimseler yoktu Sönük sokak lambaları vardı Sen vardın karşımda Kendimi sorguluyordum... Aşk tanrıçasının idam kararını duyduğumda İnan hiç pişman olmadım Duygularımı ben katletmiştim Senin suçun yoktu Ucuza satmıştım kendimi Sana inandığıma yemin ettiğim gün Asmalıydılar beni Asıl suçu o zaman işlemiştim... Sanık benim Kelepçelerin çözülsün özgürsün artık Bir gün bir başkası yine üstlenir seni O kişiyi de idam ettirirsin... Seni tanıdığım günü Tüm zamanların uğursuzu kıldım O gün geldiğinde ben yaşamıyacağım Kimseler doğmayacak Yüzünün kara lekesi Aldatılmışların kara bayramı olacak Başın yerde gezeceksin... Seni Beyoğlu’nun arka sokakları bile kabul etmez artık Git, İstanbul yeni bir deprem görmeden Seni birileri tanımadan Çık git bu kentten...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Yücel Dönmez, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |