..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnız olduğumuzu düşünürüm, bazen de olmadığmızı. Her iki durumda da bu düşünce beni afallatır. -Arthur C. Clarke
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Destan > Recep Akkaya

11 Şubat 2005
Bolu Dağı Bugün Yine Kızgın!  
Recep Akkaya

:CBJJ:
Bolu Dağı bugün yine kızgın
Geçit vermek istemiyor.

Yatıyor yolun ortasında
dev cüssesiyle hasta bir adam gibi.

Sis kaplamış bütün vücudunu.
Arabalılar geçiyor üzerinden koca devin,
karınca ordusu gibi sessiz sessiz ve ürkek.

İşaretler bize rehberlik ediyor,
'Çabuk olun, buradan, koca dev uyanmadan' der gibi.
Korkuyoruz, hani şöyle hafiften bir silkeleniverse,
düşecekmiş gibi oluyoruz.

Kenardaki kırmızı ışıklı lambalar
nazlı nazlı göz kırpıyor.
'Dikkatli olun' diye uyarıyor bizi.
Her şey emrimize amade olmuş.

Aşağıya iniyoruz yavaş yavaş,
yüksek tepeleri ve bulutları ardımızda bırakarak.
Rahatlıyoruz uzun ve tehlikeli bir ağaç köprünün üzerinden
geçmişiz gibi.

Gündüzün mahmurlu karanlığında
kabuslu bir rüyadan uyanıyorum.

Ve hayat...

Kaldığı yerden devam ediyor.

Karşımda ise uçsuz bucaksız yollar.

Gidiyoruz...

.Eleştiriler & Yorumlar

:: otobüs
Gönderen: Popo Gomez / ist/Türkiye
18 Şubat 2005
Yazar iletken bir nesne, çok ciddiye almamalı kendini yazı yazabilenler. Bir gün yaz yağmuru gibi kaybolup gidebilir yazma dürtüsü. Ben yazdıklarıma yabancıyım. Recep de Bolu'dan geçerken dağın ona yüklediği hisleri kelimelerle anlamlandırmaya çalışmış, o da yabancı... Bir dünya var bir de onun uyandırdığı hisler... Ne mutlu bunları ifade edecek bir yol bulana, ne yazık içinde patlatıp, canını sıkana...

:: bilirim onu
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
15 Şubat 2005
Merhaba; Bu şiirden güzel bir gezi yazısı , bir deneme çıkabilirsiniz diye düşünüyorum. Sözünü ettiğiniz Bolu Dağı'na yakın biri olduğumdan ve onun zorluğunu çok iyi bildiğimden, başlık ilgimi çekti... Devamını dilerim... Sevgiyle kalın... Kâmuran Esen

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hayat...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
"Dünya Yalan Söylüyor" [Deneme]
İstanbul'un Tacı, Galata Kulesi [Deneme]
Her İnsan Kendi İçinde Yalnızdır [Deneme]

Recep Akkaya kimdir?

Düşünüyorum. . . Uzun bir süre bana ilham verecek 'peri'yi bekliyorum, sabırla, inatla. . . Sahnede kelimelerle dans etmeye benzer yazmak. Nasıl ki ressam fırçasından çıkan renklerin darbeleriyle tualine şekil verirse, bir müzisyen doğadaki sesleri birleştirerek ortaya ahenkli bir tını çıkartıyorsa ortaya, bir heykeltraş nasıl yontuyorsa taşı; yazar da kelimelerle oynar, onlarla dans eder. . . Çocukken yazar olmanın okulu olduğunu düşünürdüm hep, bu konuda bana yol gösterecek veya neler yapmam gerektiği konusanda bana ön ayak olabilecek birileri olmadı hiç bir zaman. O yuzden, yazmanın 'okuma' eylemi dışındı ayrı bir olgu olduğunu, yazmak için sadece okumanın yeterli olmayacağını çok geç öğrendim. Küçükken bitirdiğim her romanın sonrasında 'büyüyünce bende yazar olacağım' derdim içimden. Bir kitap veya roman yazmak benim için ulaşılması zor bir hayaldi o zamanlar.

Etkilendiği Yazarlar:
Cemil Meriç'in Jurnal'in ikinci cildinde Lamia Hanım'a yazdığı aşk mektupları etkilemiştir beni en çok. Orhan Pamuk'un kafa karıştıran romanları, Türk ve dünya klasikleri... Kafka'nın böceği, Amin Maalouf'un tarihi romanları...

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Recep Akkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.