..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Gürcan Erbaþ




6 Mart 2005
Bir Kadýn / Bir Erkek  
Kadýn dedi ki: Beni sevdiðini bildiðim halde

Gürcan Erbaþ


Kadýnla erkeðin ebedi çekiþmesinin romantik bir denemesi....


:BDFG:
Kadýn dedi ki: Beni sevdiðini bildiðim halde sýrf beni üzmek için yedek bir sevgili bulduðuna inanmak istemediðimi çok iyi biliyor da bunu beni denemek için yaptýðýna da inansam yine de tehlikeli bir konu..kaldýramam bunu. Kimse kaldýramaz. Ben yapsam o da kaldýramaz. Ne yani kromozomlarýmýzýn sayýsý da eþit , kendini neden böyle üstün görüyor..dünyada akýllý kadýna akýlsýz erkek de düþebileceðine göre ben bunun acýsýný çýkarmam mý ondan. Gerçekte bunu neye benzetiyorum biliyor musunuz ? Çok büyük bir yara almýþ aslanýn, ömür boyu öyle sakat, sürekli acýlar içinde yaþayacaðý, bu acýyý yaþamý boyunca bir ur gibi içinde taþýyacaðý, krizleri tuttuðunda baþýný duvardan duvara vuracaðý, sonra da avcýsýna sinsi gözlerle bakacaðý bir safari fotoðrafýna benzetiyorum. Fakat benimle bir ömür boyu yaþamayý isterse, bu kanserli yükü taþýmayý göze alýrsa sanýrým benden, kanadý kýrýk bir kartal davranýþý görecektir.

Erkek dedi ki: Onu sevdiðimi bile bile bir kez yanýmda gördüðü þu zavallý, kanadý kýrýlmýþ, belki de yuvasýndan düþtüðü için acý çeken , çevresinden gelecek küçük bir desteði hayat iksiri olarak düþünmüþ kýzcaðýza yedek sevgili damgasý vurmuþ, ona verdiðim sevgiyi bir baþkasý ile eþdeðer tutmuþ olan kadýným; olsa olsa sevgisinin deðerini arttýrmak için fýrsat kollayan bir karaborsacýyý anýmsatýyor bana da yine de bu sevgisini -eðer gerçek ise- gurur ve sabýrla arttýramaz mýydý diye düþünüyorum. En azýndan bunu bana sorarak bu deðeri iki katýna çýkarabilir ya da gördüðü enstantanenin ciddi bir sorun olmadýðýna inandýðýný söyleyerek beni utandýrma yolunu yeðleyebilirdi de amacýnýn, kýskançlýk yoluyla beni tedirgin edip en kýsa yoldan sonuca gitmek isteyen bir karar mekanizmasý oluþturmak olduðuna inanýyorum.
Bu yolu yeðleyecek olursa ona duyduðum özgüvenden büyük bir parçayý koparmýþ olacak ki çok yakýnda çýkacaðýmýz uzun yolculukta ona kanadý kýrýk bir kuþ davranýþý içinde bulunacaðýmý bilmesini isterim. Hatta onu göçe baþlayan leylek sürüsü arasýnda bir ayaðý kýrýlmýþ, sakat leyleðe benzetiyorum da onu kendi yerime koyduðum için, bizzat gerçekleþtirdiðim bir empati ile sevgilime, masumiyet çaðýný yaþayan bir leydi logosu yapýþtýrýveriyorum þimdi. Sonra da Gereði düþünüldü, Gülü seven dikenine katlanýr ! diyorum da gülü seven dikenine katlanýr diyemiyorum ! Gülün dikeni vardýr, olacaktýr da efendim !



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özeleþtiri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ye - Ye - Ye... Yeneriz Ya - Hu
Gerçek Demokrasi
Ya Ben Ne Diyeyim Size...
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun
Günün Ýncisi
Gördüklerim ve Üzüldüklerim
Barýþ
Pastýrma Yazý
Yüzde Elli
Özdeyiþler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Benim Atlarým [Þiir]
Lebon'da Buluþalým [Þiir]
Anýlar Kutusu [Þiir]
Kaside [Þiir]
Sotaya Düþmeyen Þiir [Þiir]
Atatürk Aramýzda [Þiir]
Hayalet [Þiir]
Eski Çeþme [Þiir]
Bir Sebep Göster [Þiir]
Bekleyiþ [Þiir]


Gürcan Erbaþ kimdir?

1942 Ýstanbul doðumlu, edebiyatýn her türünden hoþlanýr, ayrýca resim yapar. Kendi adýna yayýnladýðý þiir kitaplarý: Kaç Ýstanbul Var Ýçinizde, Mavi Düþler, On üzerinden on veriyorum sana, Dedemin Kitabý, Solmasýn Yurdumun Gülleri, 19 Yaþ Þiirleri, Sesler Düþünceler Duygular, Aynadan Yansýyan, Onikiden Sonra, Gece Korkularý.

Etkilendiði Yazarlar:
Halide Edib, Adalet Aðaoðlu, Yakup Kadri,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gürcan Erbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.