Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk |
|
||||||||||
|
Yetmişli yıllar… Çıkamazdım kapıdan, Bahçenin etrafı koca bir duvar Gün geldi ilk adım Sokakların özgür çocuğu… Yakar top, saklambaç, misket Kızlarla ip atlamalar… Sonra okul kapısı Heyecanlar, kalp ağrıları Büyüdük adam olduk, Eve dönüşler gece yarıları… Bir gün dediler, yolculuk var; Yeni bir hayat beklemekte seni Yollar bitmek bilmedi Sabaha karşı geçtik denizi İstanbul başlarken Topkapı’da yolculuk bitti. Heyecanlar birbirine karıştı Ortasındaydım o koca şehrin Başlangıcındaydım, Belli olmayan geleceğin Umutlar yılar öncesi Hayalleri süsleyen, İstanbul Üniversitesi O heybetli büyük kapının Uzunca sürdü hikâyesi Yıllar ne çabuk geçmişti Bitince okul, Dediler asker ol! Kapıda eli silahlı kişiler Girişi de çıkışı da zor Okul kapısı, İş kapısı, Evin, arabanın kapısı. Bir gün gelecek Kapanacak, Ömrümüzün son kapısı… Hayatımın kapıları, Bir bir açıldı kapandı Yıllara engel olamadım, Yaşım kırka dayandı. Her kapıda bir kilit yeri Gönül kapıma değmedi, Kimsenin eli. Demek ki; Alıp başını gitmeli. Düşlerde kapısız hayatlar Çok uzaklarda, Böyle bir yer var Nehir dingin, ruhlar sakin Her tarafta sazlıklar. Açık olmalı kapısı bahçemin Duvar da istemez hani. Gelmek isterseniz eğer, Uzaklara bir bilet yeter.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali Özev, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |