..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Türkiye > Cansu Doğanay

17 Eylül 2005
Eğitime Son Darbe  
Cansu Doğanay
Eğitime Türkiye'de her gün yeni darbeler atılıyor.Bu yazım eğitime darbe vuranlara kapak olsun!!!

:BBFF:
Eğitimin belirli bir amacı vardır.Seviyeli,milletine bağlı ve milletini koruyan bireyler yetiştirmek!
Türkiye'de her konuda olduğu gibi bu konuda da rayına oturmamış çok şey var.Tabiki
sadece eksiler yok,artılarda var ama bu artılar o kadar az ki eksilerden farkedilmiyor.
Eğitimdeki en önenli eksiklerden biri de öğretmen yetersizliği.Bugün çok fazla öğretmen açığı olduğu halde,başarılı bir şekilde okulundan mezun olan ama atanamayan birçok öğretmen adayı var.Birçok okul sırf öğretmensizlikten açılamıyor ve bir sürü çocuk eğitimden yoksun yetişiyor.Devletimiz buna bile hile sokmayı başarmış rüşvet veren veya torpili olanlar istediği yerlere yerlere atanıyor,diğer adaylar şansları varsa atanıyor yoksa üniversiteli işsiz gurbuna katılıyor yani Türkiye'de olduğunun farkına varıyor!
Eksiler tabiki bununla bitmiyor.Hergün eğitimde yeni kanunlar çıkarıyor başımızdakiler.Kendi bataklıklarına öyle bir saplanmışlar ki ne yaptıklarının kendileri bile farkında değiller.Üstüne üstlük hergün ama hergün bıkmadan eğitime yeni darbeler atmayı ihmal etmiyorlar.
Bizi yarış atı sanıyorlar!Hipodrom da önce yarışa hazırlıyor,sonra da kuralları katılaştırıyorlar.Sıra geliyor bu işde de hile sokmaya,bu işlerin en kolayı onlar için.Hatırı kırılmayacak şahısların çocukları İstanbul'daki en güzel okullara yerleştiriliyor.Biz bunları biliyoruz ama birşey yapamıyoruz.Tekbir seçeneğimiz var Çalışmak!Robot gibi.Sabah erkenden kalk okula git,ordan çıkışta hemen dershaneye,ordan da eve,evde midene birkaç şey atıp doğru odana çalış'Çalış!Çalış!Gece on iki'de uyu sabah aynı maratona devam.Hergün ama hergün aynı şey.Bu robotluk değilde ne?
Eğitim parasız diyorlar sadece demekle kalıyorlar zaten.Hiçbirimiz böyle bir okul görmedik çünkü.Bizim paramız var ve okuyorum.Ama parası olmayanlar ne yapacak!Onun ne suçu var!Hergün televizyonlar da sanatıçaları gösteriyorlar boynunda trilyonluk mücevherlerle dolaşan insanları ve hala izliyoruz.Bu ayrımcılığı biz yarattık.Ama sonunu getiremiyoruz.
Türkiye nasıl düzelecek?Bu sorunun yanıtını kimse bilmiyor,kimse düşünmüyor.Kimsenin düşünmeyede niyeti yok.
Herkes bir şekilde susturulmuş.Bu şeklin adalet olmadığıda ortada.Bırakın bari eğitimde adalet olsun,başarı,seviye,eşitlik olsun.Ama olmaz!Asla!
Çünkü eğitim düzeltilirse zaten millet uyanacak ve herşey yoluna girecek...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hayat Anlık Nefes [Şiir]
Ölümle Yaşam Arası [Öykü]

Cansu Doğanay kimdir?

Ben hayattan bunaldığım anlarda,kendi kafamda çizdiğim dünyada bir saat olsun rahat yaşamak için yazıyorum. Genelde deneme ve eleştiri türünde yazmayı seviyorum. Yazmak benim hayata isyan ediş tarzım. Yaşayarak yazmam,hayal ederim. . . Umarım sayfamı beğenirsiniz ve istediğiniz tadı sayfamda bulursunuz!!!

Etkilendiği Yazarlar:
Başta Muzaffer İzgü,İpek Ongun,Waris Dirie ve Agatha Christie

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Cansu Doğanay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.