"...öyküyü yazan bilge, beşinci ya da altıncı göbekten kral torunu olduğumu ortaya çıkaracak şekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote |
|
||||||||||
|
Kimse üstüne alınmasın diye Doluyorum ihanet yaftalarını Boynuma. Urganlar beni asmayı bırakalı beri Ben, Şafakları söktüm gökyüzümden. Şimdi uyu sevgilim Daha doğmadı güneş Bağdat üzerine. Yeşil vadi de Kan çiçekleri Solmadı daha. Uyu sevgilim Uyandığında bu dünya gül bahçesine dönecek… Buradayım Ayaklar altına alarak kendimi İşte tam buradayım… Sığıntı bir yalnızlıkla Üşümüş bir yoksullukla buradayım… Kapındayım Feraye Çığlık çığlık büyüyor içimde Yağmurların. Besteliyor en hazin şarkıları Benim burada oluşum. Buradayım Feraye. Yerim göğüm yok benim… İçime tünüyor sensizlik kuşları feraye Adın, adıma baskın çıkmakta Galip gelmekte her vuruşmada. Feraye; sensizlik kıskacında Büyütüyorum içimde ki beni. Yazılan her kelimemin başına. İki damla gözyaşı oluyor İmla kuralı. Feraye! Çığlık çığlığa bir enkaza sürüklüyor bu sel beni Senin okyanusunda boğulacağım. Bir sabah feraye Güneşin yüzü kesilir. Ay en dolu halinde ışıtmaz Bir sabah feraye Yağmurları biter, tükenir bu kentin. Kediler mahsur kalır Kentin tüm ağaçlarında. Bir sabah feraye Tüm olmazlar Tüm olmayacaklar Tüm olamayacaklar, Oluverir. İşte o zaman ben susarım sana feraye… 18/10/05 Mehmed Asım
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © mehmet asım erdoğmuş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |