..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçı başarısız olamaz; sanatçı olabilmek bir başarıdır. -Charles Horton Cooley
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Yazarlar ve Yapıtlar > NUMAN MAS

19 Haziran 2006
Kendimi Seviyorum!  
Güle Güle İzedebiyat'a atfen...

NUMAN MAS

He unutmadan, yoksa yazma kaynaklarınız mı kurudu da, blöf mü var?

:BECH:
Ali Bilgili'nin yazısını üzüntü içerisinde okudum... Nedir sizin derdiniz ya, burası bir edebiyat platformu, terkedilmeyecek kadar değerli değil, ancak terketmeyi gerektirecek olarak gösterdiğiniz maazeretlerde değerli değil. Ben aranızda yeniyim, bir kaç ay oldu yazmaya başlayalı. Tesadüfen tanıştım bu siteyle. Ve daha önce kaydımda bulunan "fahişe ruhlar" yapıtını ekledim. Biraz da okumaya başladım. Sitenin trafiği çok hoşuma gitmedi açıkcası. Ve, tıklama şampiyonluğu (bunuda geçenlerde sitedeki bir yazıda okumuştum) gibi saçma bir emelle uğraşanlarıda gördükçe, sitedeki düzensizliğin farkına vardım. Ayrıca, ismini vermeyeceğim bir yazının, üçbin küsürlü sıralardan birden bire 4.lüğe çıkışınada bi mana veremedim. Hoş çokta önemli değil ya. Bunlar gibi bir çok eksiklik gördüm sitede ve yazmaya devam ettim. Bunlar aslında hafife alınacak eksiklikler değillerdi nazarımda. Zira karakter olarak, neyi yapacaksam adam gibi yapma taraftarıyım. Haramın biri ile bini arasında fark yoktur benim yanımda. Ama müdahale etme gücüm yoksa kafaya takacakta değilim. Çünkü gördüğüm hataların çoğu yetersiz yöneticilerden kaynaklanıyor. Örnek olarak, kümesinde birinci olan bi yazı ana sayfa da en çok okunanlarda yer almıyorken, aynı kümede sekizinci olan bi diğer yapıtın ana sayfada en çok okunanlarda dördüncülüğünü görmüşlüğüm var. Bunlar pek fazla değerli şeyler değiller yani. He bir de, eleştiri dozajı mevzusu var. Eleştiri yapıcı olmalıdır gibi laflar uçuşuyor. Ya eleştiri kontrol edilebilseydi eleştiri olmazdı zaten. Ben şahsen ağır eleştiririm. Uslubum budur. Yaşam tarzım, yaşadıklarım, geçmişim, geleceğe bakışım benim eleştiri tarzımı şekillendirir. Ben bu nokta da kendimi biliyorum. Beni de aynı ağır dille eleştirseler, karşılık olarak eleştiri yarışına dahi girmem. (Kişiselleştirme anlamında). Yani kabul eder ve ona göre cevap verebilirim yorumlara. Ve bu yüzden kendimi seviyorum diyorum. Nedeni ni bilmiyorum ama, yeni olduğum bu platformda, umrumda olmadığı halde (saygısızlık değil bu), çok okunan yazılarıma dahi, ağır eleştiri gelmiyor. Verip veriştirmeme rağmen. Düşünüyorum, ya çok ağır eleştirdim ve hakikaten sevdilerse bu yazıyı, en azından tasdik eleştirisi gelir, ya da sevmedilerse ağır bi eleştiri gelir diyorum, yok! gelmiyor çok şükür. Pek zamanı boş bi insan değilim, fazla cevap yetiştiremem, belkide bu yüzden Allah bana yardım ediyordur.

Tabiki ihsasımda şu yok; eleştiri her türlü olmalıdır, kişisel hakaret de olabilir!. Buna son derece karşıyım. Buna eleştiri denmez çünkü. Aklı yerinde olmayan bi insan, sırf aptallık istikhakı dolsun diye zırvalıyor, ve samimice bişeyler yazan diğer insanı, ama güzel, ama kötü, ama gereksiz ama gerekli yazılar yazmaya çalışan insanı üzüyor. Buna da site yöneticilerinin müdahil olması lazım. Şikayet / Kontrol / Ban...

Bi diğer konuda şu; aranızda yeni olduğumu belirtmiştim. O yüzden, kişisel tartışmalara pek rastlamadım. Kişisel atışmalara, ya da desteklemelere. Hatta aranızdan çok azınızla kişisel mailleşmelerim oldu seviyesince. Kâmuran Esen, Ayşegül Engin gibi. Ama dediğim gibi, kimsenin birbirleriyle aptalca çekişmesine şahit olmadım. Ama şahit olursam sanırım, beş senede bende bu platformdan bıkarım. Çünkü, yaşadığımız dünya da çok saçmalıklar yapıyoruz. Bide burada olacaksa, yazmanın tadı da kaçar. O yüzden kafaya takmadan devam etmek en güzeli. He unutmadan, yoksa yazma kaynaklarınız mı kurudu da, blöf mü var?
Dualarımla...

.Eleştiriler & Yorumlar

:: yorum..
Gönderen: ayşegül engin / İstanbul/Türkiye
24 Haziran 2006
Kamuran Esen'in "İzedebiyat'tan Bazı Yorumlar" başlıklı eleştirisine yazdığınız yorumu bugün okuyabildim. "İyi niyetiniz" hakkında "sonuç" elde etmeme yardımcı oldu. Kamuran hanıma da yazdığım gibi, sadece üzüldüğümü belirtmekle yetineceğim.

:: ....
Gönderen: ayşegül engin / İstanbul/Türkiye
23 Haziran 2006
Bildiğim kadarıyla listelerle ilgili bir açıklama yapmak isterim: uzun zamandır kümelerdeki en çok okunanlar, güncellenmiyordu. Son bir - iki haftadır bu listeler güncellenmeye başladı. Burada sanırım, yazının sadece belli bir zaman diliminde tıklanma oranı değil, başka yazarlarca eklendiği kütüphane sayısı, aldığı yorumlar da göz önünde bulunduruluyor. Dolayısıyla, sizin siteye eklenme sırasıyla dizilime giren yazınız, bu değerler eşliğinde ve güncelleme yapılmaya başlandığı için, birden ilk sıralara çıkabiliyor. Ana sayfada ise, çok okunanlar bölümünde, tüm kümelerin yazılarından dönüşümlü olarak bir liste oluşturuluyor. Yeni eklenenler bölümünde olduğu gibi, dikkat edin bu bölümde de, ana sayfaya her girişinizde yazılar ve sıralamaları değişebiliyor. Yazarların kendi yazılarını tıklayarak üst sıralara taşımasını engellemenin bir yolu bulundu mu bilmiyorum. Başka bir isimle yeni yazar sayfası edinerek, kendi yazılarını oluşturdukları kütüphanelere ekleyenler, ya da kendi yazılarına yine sahte isimlerle yorum yazanlar var mı, inanın bunu da bilmiyorum:) Ancak, işleyişte ne tür aksaklıklar olursa olsun, İzedebiyat'ın türünün örnekleri içinde en kayda değer sitelerden biri olduğunu, hatta başta geldiğini görüyorum. Yazdıklarınıza ufak bir eleştirim olacak Numan bey; İzedebiyat'ın ilk yazarlarından biriyim, siteyi iyi gözlemlediğim söylenebilir. Belki bunca zaman içinde gözümden kaçmıştır ama, kişisel mailleşmelerini siteye gönderdiği bir yazıyla beyan eden başka bir yazar hatırlamıyorum. Niyetiniz iyi olabilir, ancak benim açımdan bu, hoş bir davranış şekli değildir. İyilikler dilerim.. (YORUMA CEVAP: Müteşekkir olduğumu belirtmekle birlikte, iyilik temenninize muakebelemi söylemek isterim. Dediğiniz gibi kötü niyet yok! lakin çok aşırı resmiyetten yana değilim, zira gündelik yaşantımda, resmiyet gerektiği halde hiç bir şekilde resmi değilim, fazlasıyla doğalım, burada da öyle olacağım. Ölümün çok büyük bir korku olmadığını bildiğim bu hayatta, çok fazla ölümden kaçmayacağım...)

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yazarlar ve yapıtlar kümesinde bulunan diğer yazıları...
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sıktı Artık Bu Aptallık!
'Seni Mankenle Yakalayalım!'
Böyle Haklı Çıkmaya Lanet Olsun!
İnsan Olmaktan İstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Mavi Bir Ölüm [Şiir]
Fahişe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Ağlarken, Kıçım Güldü! [Deneme]
Fahişe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak İçin Kime Vermem Lazım? [Deneme]
Herşey Anlaşılmayacak Kadar Basit! [Deneme]

NUMAN MAS kimdir?

Hep insanı, insanı ve insanı düşünürüm. İnsanı düşündükçe, Allah'a ulaşırım, insanı ona sorarım, Hep sevdiğini söyler bana, rahmet edeceğini, istedikçe affedeceğini. Allah'ı düşünürüm, insana ulaşırım, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © NUMAN MAS, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.